Preskočite na glavni sadržaj

'Lost in Zagreb'

'Lost in Zagreb' alternativni je vodič / umjetnička knjiga razvijena 2018. godine u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz fondova Kreativne Europe, koji je nastao kao suradnički projekt danske umjetnice Maj Horn i organizacije Lab852, uz podršku grupe lokalnih umjetnika i tražitelja azila. Promocija će se održati u zagrebačkoj Booksi, 26. listopada, u 19 sati.
vrijeme: 26.10.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Booksa, Martićeva 14d
url: http://www.booksa.hr

Trojezičan, na engleskom, arapskom i hrvatskom jeziku, vodič je kreiran s ciljem predstavljanja širokoj publici i posjetiteljima grada te je stvoren za besplatnu distribuciju za sve radoznale duše koji traže zakutke grada skrivene od urbane vreve.


'Lost in Zagreb' alternativni je vodič / umjetnička knjiga razvijena 2018. godine, u kojem su predstavljeni lokaliteti grada Zagreba kroz šest tematskih cjelina: Mjesta za druženje, Mjesta za doživljaj umjetnosti, Moda, Mjesta za djecu te Zelena područja i planina Medvednica.

 

Trojezičan, na engleskom, arapskom i hrvatskom jeziku, vodič je kreiran s ciljem predstavljanja širokoj publici i posjetiteljima grada te je stvoren za besplatnu distribuciju za sve radoznale duše koji traže zakutke grada skrivene od urbane vreve.

 

Lost in Zagreb nastao je kao suradnički projekt danske umjetnice Maj Horn i organizacije Lab852, u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz fondova Creative Europe, uz podršku multimedijalnog umjetnika Tina Dožića i dizajn Nike Mihaljevića. Projekt je nastao u suradnji s grupom lokalnih umjetnika i ljudi različitih vještina, produkt umjetničkih šetnji, diskusija i radionica, u kojem su različiti glasovi i načini viđenja grada rezultirali tekstovima, crtežima i fotografijama koji se mogu pronaći u vodiču.

 

Promocija u Booksi, 26. listopada u 19 sati, predstavit će proces koji je rezultirao publikacijom Lost in Zagreb, koja je dio niza alternativnih vodiča različitih europskih gradova (Maps of Copenhagen, nastao u suradnji Maj Horn i Signe Rom, 2012.), koji ciljaju istražiti različite socijalne slojeve I ekonomije gradova, kao i mapirati stvarnost migracija diljem Europe.

 

Lost in Zagreb bit će dostupan na različitim lokacijama od 26.10.2018.


Suradnici: Talal Abedrabbo, Tin Dožić, Marija Kamber, Mia Maraković, Jason Mulhausen, Wesam Al Obaidy, Zoulkefel Said, Shaema Al Zubaidy, Kasper Binzer.

Prijevod: David Stanetti i Sanela Al Dilawi.

Grafički dizajn: Niko Mihaljević.

 

Maj Horn je danska umjetnica čije se djelovanje bavi javnim sferama i zajednicama putem istraživanja aspekata dijeljenja znanja i identiteta i atmosfere mjesta.

 

Lab 852 je tvrtka za promidžbu i produkciju u području kulture iz Zagreba, čije aktivnosti uključuju edukaciju, strateško savjetovanje i planiranje, vođenje i administriranje projekata, organizaciju kulturnih događanja, odnose s medijima i ciljanim javnostima.

 

Niko Mihaljević je post-koncetualni umjetnik, samostalni grafički dizajner i predavač iz Zagreba.

 

Lost in Zagreb nastao je u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz fondova Creative Europe, Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu te Danish Arts Councila.