Preskočite na glavni sadržaj

'Igra suprotnosti' Ozrena Fellera u Kulturnom centru 'Šalom'

'Igra suprotnosti: crtež i terakota' naziv je izložbe akademskog kipara Ozrena Fellera otvorene u Kulturnom centru 'Šalom', koja se može razgledati do 20. studenoga. 
vrijeme: 17.10.2018.
mjesto: Kulturni centar Šalom, Zagreb, Radićeva 26

Odraz je to dviju strana autorova interesa: mekoće crno-bijelog akvarela i crteža ugljenom na papiru s čvrstinom i bojom terakote.

Kipar po obrazovanju, Feller se okrenuo najosjetljivijim i najzahtjevnijim tehnikama likovnog izražavanja, akvarelu i profinjenom crtežu ugljenom. Nadahnuće nalazi u fotografijama gradskih motiva dvojice fotografskih velikana 20. stoljeća, Francuza Roberta Doisneaua i našeg Toše Dabca.

Slično je fotografiji jer je i fotografija kod posvećenih promatrača sredstvo brzog bilježenja i lovljenja trenutka, s tim da u glinu ja ne bilježim cijeli prizor, nego nastojim s dva-tri poteza stvoriti bit ljudskog pokreta,  objašnjava Feller.

Skulpture od terakote malih formata kao da žive svoj život, često asocirajući na još jednu Fellerovu preokupaciju - stvaranje glazbe i njezino kazališno uprizorenje. (https://kultura.hrt.hr)

Opširnije:
http://hrvatskoizraelskodrustvo.hr