natječaj, poziv za podnošenje

Otvoreni poziv za radove autora na temu 'Rad' časopisa Zent


vrijeme: 22.07.2016.
prijava: 15.8.2016..

Regionalni časopis Zent raspisuje otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu 'Rad' koji će biti sastavni dio drugog tiskanog izdanja časopisa. Rok prijave je 15. kolovoza.

Prvi broj časopisa Zent predstavljen je tokom svibnja i lipnja u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Novom Sadu. Zent će u obliku tematskih tiskanih izdanja izlaziti dva puta godišnje, a na sajtu časopisa www.zentmagazine.com objavljen je otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu 'Rad' koji će biti sastavni dio drugog tiskanog izdanja časopisa.
 
Prvi broj Zenta za temu je imao Prezent, dok u sljedećem broju posvećenom pitanju rada, Zent želi ispitati i analizirati transformacije koje su dovele do sadašnje opsjednutosti radom i poslom, problematizirati koncepte i teorije, kao i predložiti nove ideje i nova značenja. Detaljan opis otvorenog poziva možete pročitati na sajtu časopisa http://www.zentmagazine.com/otvoreni_pozivi/zent-02-rad-otvoren-poziv, a rok za podnošenje prijedloga je 15.08.2016. dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova/radova 01.10.2016. Svoje prijedloge možete poslati na zentmagazine@gmail.com
 
Svi oblici izražavanja su dobrodošli - arhitektonski projekti, radovi iz prirodnih i društvenih znanosti, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizualni radovi, radovi umjetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi. Tekstovi pisani u esejističkog formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 riječi, a poželjno je također da imaju što manje fusnota i referenci. Tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.
 
Na sajtu Zenta pored sadržaja štampanih izdanja naći će se i drugi originalni tekstovi i prijevodi, kao i mogućnost naručivanja prvog izdanja časopisa čija je prodaja omogućena i u elektronskom izdanju. Časopis će funkcionirati na bazi otvorenog poziva, kako za štampana tako i za online izdanja, a poziv za autore i autorice koji žele da objave svoje radove u online izdanju časopisa u okviru rubrike Zentoteka stalno je otvoren od srpnja 2016. godine. Prvi broj časopisa Zent, po regularnoj cijeni od 900,00 RSD se također može kupiti u Beogradu u knjižarama BEOPOLIS (Makedonska 30) i Knjizara Plavi krug (Majke Jevrosime 2a), kao i u Gradstor - Kc GRAD (Braće Krsmanović 4). 
 
Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja. Zent je za svakoga i za sve. 
 
 
 
 
 

(L.V., 22.07.2016)