Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija 'Volunteering for European Cultural Heritage' u Leipzigu

Organizacija European Heritage Volunteers iz Njemačke, unutar Europske godine kulturne baštine, priređuje konferenciju 'Volunteering for European Cultural Heritage' koja će se održati u Leipzigu od 8. do 10. studenoga. U sklopu programa bit će predstavljen i projekt 'Inovativna interpretacija industrijske baštine' koji se održao u Rijeci u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu pri Sveučilištu u Rijeci i Culture Hub Croatia.
vrijeme: 08.11.2018.
mjesto: Leipzig, Njemačka

Konferencija će pokazati važnost volonterstva kao prikladnog alata za podizanje svijesti o važnosti kulturne baštine, očuvanje kulturne baštine, kao i za neformalno obrazovanje u području baštine. Ona će poslužiti kao platforma za predstavljanje primjera dobre prakse, razmjene iskustava i daljnje poticanje volonterskih projekata u području baštine diljem Europe.

Okupiti će predstavnike organizacija i institucija koje su organizirale ili planiraju organizirati projekte volontiranja za baštinu kao i građane s osobnim iskustvom u volontiranju za kulturnu baštinu. Poseban naglasak stavljen je na projekte za studente i mlade profesionalce.

Na konferenciji će, između ostaloga, biti prezentiran projekt "Inovativna interpretacija industrijske baštine" koji se održao u Rijeci u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu pri Sveučilištu u Rijeci i Culture Hub Croatia.

Opširnije  >>>