Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen projekt Art-kina Moja filmska priča za starije od 54 godine

U Art-kinu u Rijeci u utorak je javno predstavljen projekt Moja filmska priča, namijenjen građanima starijim od 54 godine, zainteresiranim za film te sudjelovanje u djelovanju ovog kina.
vrijeme: 16.10.2018.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/
 

Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda a omogućit će članovima novog Filmskog kluba 54+ sudjelovanje u radionicama vezanim uz film, osmišljavanju posebnih prostora programa Art-kina te volonterskim aktivnostima, kazala je tijekom predstavljanja ravnateljica kina Slobodanka Mišković. Cilj je uključenje osoba starijih od 54 godine u kulturni život grada, navela je.

 

Članovi Filmskog kluba 54+ sastajat će se jednom mjesečno i odabirati film koji će se prikazivati u posebnom filmskom programu ovog kluba.

 

Na radionicama će moći naučiti o organizaciji događanja, kao što su aktivnosti koje prethode kino projekciji, promociji filmskih projekcija, uputiti se u pisanje filmskih kritika, filmsku glumu, naučiti više o stop animaciji, izradio video spota, video reportaže i jednominutnog filma. Projekt će trajati godinu dana.

 

Nakon predstavljanja Moje filmske priče prikazan je igrani film "Prvi čovjek" redatelja Damiena Chazellea s Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi Neila Armstronga o prvom čovjekovu spuštanju na Mjesec. (Hina)