Preskočite na glavni sadržaj

Film 'U međuvremenu' nagrađen u Berlinu

Kratkometražni igrani film 'U međuvremenu' hrvatskog redatelja Mate Ugrina dobio je prestižnu nagradu First Steps koju dodjeljuje Njemačka filmska akademija.
vrijeme: 05.10.2018.
mjesto: Njemačka
url: http://www.firststeps.de/
 

Nagrada First Steps namijenjena je završnim projektima filmskih škola njemačkog govornog područja, odnosno Njemačke, Austrije i Švicarske. Tri žirija nominiraju mlade nadolazeće talente u sedam različitih kategorija te im otvaraju mogućnost prvih značajnih koraka u filmskoj industriji, a film U međuvremenu dobio je priznanje u kategoriji najboljeg kratkog filma.

 

Mate Ugrin diplomirao je filmsku režiju na akademijama u Hamburgu i Berlinu. Do sada je snimio nekoliko zapaženih kratkih filmova od kojih se izdvajaju Mjesta u blizini (2016) i U međuvremenu (2017).

 

Film U međuvremenu je njemačko-hrvatska koprodukcija, nastao kao diplomski film na akademiji u Hamburgu te je nagrađen na 25.FPS-u u Zagrebu i na festivalu kratkometražnog filma u Dresdenu te je premijerno prikazan na festivalu međunarodnog kratkog filma u Hamburgu.

 

Novi film Mate Ugrina, radnog naslova Branka u produkciji Dinaridi filma dobio je potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Cjelovit popis nagrađenih potražite na ovoj poveznici, a sve detalje vezane uz First Steps ovdje.

 

Izvor: HAVC