Preskočite na glavni sadržaj

Pretpremijera filma 'Aleksi' u Orebiću

Debitantski cjelovečernji igrani film Barbare Vekarić, 'Aleksi', pretpremijerno će 8. listopada biti prikazan u Orebiću  u kojem je najvećim dijelom i sniman. 'Aleksi' u domaća kina stiže 25. listopada.
vrijeme: 08.10.2018.
mjesto: Orebić
Nakon što je otvorio ovogodišnji Pula Film Festival, Aleksi debitantice Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi 25. listopada kreće i u kinodistribuciju. No, prije toga Aleksi će se vratiti kući, odnosno pretpremijerno 8. listopada prikazat će se u Orebiću gdje je najvećim dijelom i snimljen.
 
Besplatna pretpremijerna projekcija održat će se u Orebiću u Centru za kulturu od 20 sati, a nazočit će joj i sama redateljica Barbara Vekarić, protagonistica Tihana Lazović i brojni drugi članovi filmske ekipe. Dan kasnije, 9. listopada, film će pretpremijerno biti prikazan i u Dubrovniku, i to u dvorani Visia od 21 sat.
 
Naslovna junakinja filma, Aleksi, vraća se kući sa studija i budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskog vinskog podruma. No, Aleksi poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.
Autori filmske glazbe su Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti je Tvrtko Hopek Les, a u filmu su korištene i skladbe mladih i perspektivnih glazbenika J.R. Augusta i Lovely Quinces, te jedna pjesma Lidije Bačić koja u Aleksi ima i cammeo ulogu. Za gotovo 'instagramsku' estetiku filma zaslužni su direktor fotografije Filip Tot, scenografkinja Ines Atman i kostimografkinja Suzana Tkalčec, pa nije slučajno što je upravo Instagram odabran i kao glavni kanal promocije filma.
 
Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Studio Dim, u koprodukciji sa FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.
 
Izvor: HAVC