Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanja Zbornika u čast Zvonka Makovića

U petak, 5. listopada, u 19 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt održat će se promocija knjige 'Imago, imaginatio, imaginabile. Zbornik u čast Zvonka Makovića'. Knjigu će predstaviti recenzenti dr. sc. Ivana Mance i dr. sc. Igor Borozan te urednici dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić i dr. sc. Dragan Damjanović.
vrijeme: 05.10.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt
url: https://web2020.ffzg.unizg.hr/
Knjiga Imago, imaginatio, imaginabile objavljuje se u čast dr. sc. Zvonka Makovića, istaknutog povjesničara umjetnosti, dugogodišnjeg profesora na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te autora brojnih publikacija i kulturoloških, problemskih i retrospektivnih izložbi koje su obilježile protekla desetljeća i javnost upoznale s različitim autorskim osobnostima i pojavama koje su definirale hrvatsku umjetnost 20. i 21. stoljeća.

 

Izdavač knjige je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a u njezinoj su realizaciji sudjelovali povjesničari umjetnosti, povjesničari, filozofi, konzervatori, etnolozi i muzejski djelatnici iz Hrvatske, Srbije i Italije. Zbornik na 448 stranica donosi 22 priloga o različitim temama s polja povijesti umjetnosti i kulturne povijesti te životopis i bibliografiju profesora Zvonka Makovića. Autori priloga su: Sanja Cvetnić, Franko Ćorić, Nadežda Čačinovič, Dragan Damjanović, Frano Dulibić, Ljerka Dulibić, Iskra Iveljić, Jasna Jovanov, Irena Kraševac, Silvija Lučevnjak, Lovorka Magaš Bilandžić, Tonko Maroević, Dino Milinović, Jasminka Najcer Sabljak, Iva Pasini Tržec, Milan Pelc, Tihana Petrović Leš, Giovanni Rubino, Katarina Nina Simončič, Ana Šeparović, Andreja Šimičić, Žarko Španiček, Radoslav Tomić i Daniel Zec.