Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Međunarodni fotografski doživljaj baštine' u Galeriji Arheološkog muzeja

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu od 2. do 15. listopada postavljena je izložba 'Međunarodni fotografski doživljaj baštine', rezultat projekta kojega je prije dvadesetak godina započeo pokrenulo Ministarstvo kulture Katalonije.
vrijeme: 02.10.2018.
mjesto: Zagreb; Galerija Arheološkog muzeja
url: http://www.amz.hr/

Uvrštene su fotografije 57 autora iz 23 zemlje svijeta, od Armenije, Austrije, Cipra do Južne Afrike, Kanade, Urugvaja.
 
Cilj projekta je potaknuti što više mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine, a svaka od zemalja sudionica prijavljivala je svoj izbor radova mladih autora do 21 godine u zajedničku izložbu.
 
Nositelj aktivnosti u Hrvatskoj je Hrvatski fotosavez, a od 1998. do danas na provedenim natječajima sudjelovalo je gotovo 4000 mladih autora s više od 25 tisuća fotografija nastalih samostalno ili u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza za mlade.
 
Od 2015. projekt donosi novi organizacijski koncept prema kojemu svaka od zemalja priređuje natječaj i izložbu fotografija mladih autora.
 
Izbor radova za izložbu napravila je Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade.
 
Hrvatsku predstavljaju mladi autori, Ema Sedlić iz Bereka (Fotoklub Bjelovar), Klara Juras iz Male Subotice, Martina Prpić iz Rijeke, Ana Drača iz Križevaca (Foto-kino-video klub Križevci), Dora Marin iz Križevaca (Foto-kino-video klub Križevci), Ema Babić iz Osijeka, Julia Janković iz Male Subotice (OŠ Tomaša Goričanca), Davina Krajinović iz Bjelovara (Fotoklub Bjelovar), Matko Florijančić iz Valpova (Fotoklub Valpovo), Dominik Papić iz Zagreba, Luka Popović iz Metkovića (OŠ Stjepana Radića).
 
Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. (Hina)