Preskočite na glavni sadržaj

Riječka publika je odlučila: 'Falstaff' je najbolja predstava prošle sezone

U gledalištu riječkog 'Zajca', 18. put dodijeljene su tradicionalne nagrade za najbolja ostvarenja u programu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2017/2018.
vrijeme: 01.10.2018.
mjesto: Rijeka
url: http://www.hnk-zajc.hr

Publika je najviše glasova u Hrvatskoj drami dala Jeleni Lopatić za ulogu u predstavi Down, by law i za ulogu Vlade u predstavi Voda, te Deanu Krivačiću za ulogu Woyzecka u predstavi Woyzeck. Najboljom dramskom predstavom u cjelini u programu Hrvatske drame u sezoni 2017/2018. proglašena je predstava autorice i redateljice Mile Čuljak Down, by law.
 
Prema odluci publike, u opernom programu najboljima su proglašeni Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u operi Macbeth i ulogu Aide u istoimenoj operi, te Giorgio Surian za uloge Macbetha Falstaffa u istoimenim Verdijevim operama. Najboljom opernom predstavom prošle sezone proglašen je Verdijev Macbeth pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.
 
Najboljima u baletnom programu prema izboru publike proglašeni su Maria del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi Ivica i Marica te Ali Tabbouch za ulogu Macbetha u predstavi Macbeth. Najboljom baletnom predstavom u cjelini u sezoni 2017/2018 proglašena je predstava Macbeth prema tragediji Williama Shakespearea u koreografiji Maše Kolar.
 
U programu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju te Giuseppe Nicodemo za ulogu Andre Škunce u predstavi La rappresentazione dell'Amleto nel villaggio di Merdusci di sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja. Publika je najboljom predstavom Talijanske drame proglasila predstavu I giganti della Montagna / Gorski divovi Luigija Pirandella u režiji Paola Magellija.
 
Najbolji koncert protekle sezone je Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert kojim su dirigirali Marco Boemi i Ville Matvejeff, a solisti su bili Yusif Eyvazov, Kristina Kolar, Lucio Gallo, Rossana Rinaldi, Maria Guleghina.
 
U cjelokupnoj premijernoj produkciji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca, za najbolju je predstavu publika svojim glasovima izabrala operu Falstaff Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.