Preskočite na glavni sadržaj

'Trnoružica' - nova premijera u kazalištu 'Trešnja'

U Gradskome kazalištu 'Trešnja' će se 5. listopada, u 19 sati, održati premijera predstave 'Trnoružica', redatelja Ivana Lea Leme. Pretpremijerna izvedba na rasporedu je u četvrtak, 4. listopada, u 19 sati.
vrijeme: 05.10.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1
url: http://www.kazaliste-tresnja.hr/

Predstava 'Trnoružica', nastala prema poznatoj bajki u verzijama Charlesa Perraulta i braće Grimm, u adaptaciji redatelja Ivana Lea Leme, donosi glavne fabularne elemente priče, ali i neke nove epizode s nekim novim likovima. U predstavi glumi gotovo cijeli Trešnjin glumački ansambl, a u naslovnoj ulozi je glumica Petra Kurtela.
 
Trnoružica je jedna od najpoznatijih bajki na svijetu. U ovoj verziji kazališta Trešnja, koju je poetski dramatizirao i adaptirao Ivan Leo Lemo, sačuvani su glavni fabularni elementi ove priče, ali su izmaštane i neke nove epizode s nekim novim likovima. Naime, našu Trnoružicu pričaju i koreodramski ilustriraju cvjetne vile. Svaka vila nazvana je po jednom cvijetu, a princeza Ružica je njihovo voljeno kumče. Gladiola, Iris, Hortenzija, Amarilis, Alstromerija, Magnolija i Degenija, to su vile koje Ružici nakon rođenja daju blagoslove, a ona vila koja zakomplicira stvari zove se Pasiflora. Također, u ovoj verziji Trnoružice saznajemo i tko je zapravo bio mladić koji se probio kroz ružino trnje i probudio Ružicu poljupcem nakon stogodišnjeg sna. Nadamo se da će naša Trnoružica zagolicati dječju maštu, doprinijeti raspoznavanju dobra i zla te, kao i sve bajke, istaknuti esencijalnu važnost ljubavi u ljudskim životima. Kao što vile poentiraju, svaki život postaje bajka kada u njega uđe ljubav.

Uzrast: 6+