Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna izložba 'Treći element 2018.' u Rijeci

Međunarodna izložba na temu vode pod nazivom 'Treći element' otvara se u subotu, 29. rujna u 12 sati, u riječkoj Galeriji Principij.
 
vrijeme: 29.09.2018.
mjesto: Galerija Principij, Rijeka, Pod voltun 4
url: http://fotoklubrijeka.hr/galerija-principij/

Selektorica izložbe je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka gospođa Branka Arh.

Element voda

Tema je bila „Treći element“, voda kao ishodište života i središte obnavljanja, primarni element u svim svojim stanjima, sa svom svojom simbolikom i univerzalnim značenjima. Odazvali su se autori iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, ukupno 92 sudionika s 93 kolekcije i 252 pojedinačne fotografije.

Pri izboru nagrađenih i pohvaljenih tražilo se da autor ima osjećaj za odabir motiva i za realizaciju fotografije u kojoj će voda biti glavni motiv, ne popratni. Tražilo se, dakle, da autor ima jasni stav, da zna što fotografijom želi reći, da ima sposobnost zapažanja i nalaženja zanimljive i efektne situacije. Posebice su zahtjevne bile kolekcije u kojima je trebalo voditi priču s punom koncentracijom, logično i jasno izraženu iz fotografije u fotografiju, cjelovitu, s početkom i krajem. Neki su se pogubili baš u tome. / Branka Arh

Na svečanosti otvorenja održat će se proglašenje pobjednika i dodjela priznanja i nagrada.

Izložba ostaje otvorena do 6.10. 2018 i može se razgledati radnim danom 10 - 13 i 17 - 20 sati i subotom 10 - 13, nedjeljom i praznikom je zatvoreno.