izložba

Izložba 'Proces inicijacije' u Pogonu


vrijeme: 29.06.2016.
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb

Jednodnevna skupna izložba 'Proces inicijacije', otvara se u srijedu, 29. lipnja, u 17 sati, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Izložba tematizira proces izrade izložbenog postava gdje se i sami radovi bave procesom i procesualnošću u širem smislu.

Umjetnici koji sudjeluju individualnim radom su Antonija Bačić, Valerija Cerovec, Vitar Drinković, Teuta Gatolin, Tea Ivković, Vanda Kreutz, Dino Priselac, Ana Sladetić, Mia Štark, Ivana Tkalčić, a grupnim radom Zvonka Barbir i Donat Radas, Nera Miočić i Jason Mulhausen te Martina Nikoljačić i Petra Orbanić.

Gotovo svi radovi nastat će na licu mjesta te će ovisiti kako o publici, tako o radovima drugih umjetnika koji sudjeluju na izložbi.

Kako izložba traje tek jedan dan, završni dio procesa postavljanja izložbe otvoren je za javnost. Zbog toga što radovi imaju promjenljiv ishod, konačan postav izložbe nije moguće predvidjeti niti se on ikada u punom smislu mora realizirati.

Koncept je vezan uz web portal Kulturflux na kojemu će nakon izložbe biti objavljen katalog. Izložbu organiziraju studentice povijesti umjetnosti i glavne urednice Kulturfluxa, Klara Petrović i Luja Šimunović. U suradnji s kolegicama Majom Flajsig, Ana-Marijom Krnić, Lorom Rajčić, Anom Svalina, Jelenom Šekrst i Ivanom Završki objavit će on-line katalog koji će sadržavati tekstove o svakom izloženom radu.

(M.K., 23.06.2016)