Preskočite na glavni sadržaj

Ljepota Tajvana – putujuća izložba – Europa 2018

U ponedjeljak, 24. rujna u 12 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu otvara se izložba 'Ljepota Tajvana' / The Beauty of Taiwan, koja će se moći pogledati do 3. listopada o.g.
vrijeme: 24.09.2018.
mjesto: Zagreb, Etnografski muzej
url: http://www.emz.hr
Ljepota Tajvana – putujuća izložba – Europa 2018 je projekt u okviru kojeg se okupljaju tajvanski umjetnici s ciljem predstavljanja i promicanja svoje umjetnosti i kulture. Tema ovogodišnje izložbe Ljepota Tajvana je “Veličanstveni Zapad susreće tajanstveni Istok”. 

Kroz izložene umjetničke radove i tajvanske tradicijske nošnje ispričana je priča o susretu zapadne umjetnosti i tajvanske kulture.  Autori umjetničkih slika izražavaju se jezikom zapadne umjetnosti - tehnikom ulja na platnu, ali inspiriraju ih tradicionalni tajvanski motivi – krajolici i simboli tajvanske kulture. Ljepotu otoka zvanog Formosa otkrivaju nam kroz prizore veličanstvene prirode i živopisnog života starosjedilaca.

Uz umjetničke slike, u izložbi su prikazana i četiri kompleta tajvanske tradicijske odjeće – dvije ženske nošnje etničkih skupina Amis i Atayal i dvije muške nošnje etničkih skupina Rukai i Seediq.

Izložba je ostvarena u suradnji s The Hong Kong Contemporary Visual Association, Formosa Art i Sun Fun Art & Event.

Otvorenje izložbe je 24. rujna 2018. u 12 sati.