Preskočite na glavni sadržaj

Najava simpozija 'Slika i hiperrealizam: Slikarstvo, fotografija i film'

Simpozij pod naslovom 'Slika i hiperrealizam: Slikarstvo, fotografija i film' održat će se u Zagrebu 15. i 16. studenoga 2018. Sudjelovanje na simpoziju potrebno je potvrditi do 20. rujna 2018.
vrijeme: 15.11.2018.
prijava: 20.09.2018
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr/?/hr/21675/

Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatsko društvo pisaca, Časopis za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti TVRĐA, Centar za vizualne studije iz Zagreba i IMAGES - Journal for Visual Studies, u povodu velike izložbe Jadranke Fatur, koja se u MSU-u otvara 11. listopada 2018., organiziraju u Zagrebu 15. i 16. studenoga interdisciplinarni znanstveni simpozij na temu „SLIKA I HIPERREALIZAM: Slikarstvo, fotografija i film“.

Simpozij će se usmjeriti da pridonese kritičkom rasvjetljavanju uloge slikarstva, fotografije i filma u odnosu na fluidni referencijalni okvir digitalno umreženoga društva, politike i kulture bez koje slika ostaje neutemeljenom.

Organizator poziva zainteresirane da sudjeluju na simpoziju i pridonesu svojim prilozima znanstvenoj artikulaciji vizualnih studija i znanosti o slici u svjetlu suvremenih interdisciplinarnih promišljanja ovog problema. Tekstovi izlaganja sa simpozija bit će objavljeni u jednoj od publikacija časopisa TVRĐA i IMAGES - Journal for visual studies 2019.

Sudjelovanje na simpoziju potrebno je potvrditi do 20. rujna 2018. godine. Naslov izlaganja i sažetak (20 redaka teksta) pošaljite na mail adresu: purgar@vizualni-studiji.com (subject: tekst za simpozij) ili na mail adresu: zarko.paic@zg.t-com.hr do 10 listopada 2018.

Opširnije