Preskočite na glavni sadržaj

'Moj razred 2.b' prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 22. rujna, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena prva ovosezonska premijera - predstava 'Moj razred 2.B'. U nastavku sezone 2018./2019. Gradsko kazalište lutaka Split izvest će još tri premijere.
vrijeme: 22.09.2018.
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/
 

Nakon kultne predstave „Did i repa“, ovjenčane nagradama na festivalima u zemlji i u inozemstvu, redateljsko-dramaturški dvojac Anica Tomić i Jelena Kovačić potpisuje drugi dio zamišljene trilogije posvećene djetinjstvima. Autorice nas ovoga puta vode u središte Splita 80-tih godina prošlog stoljeća, u djetinjstvo generacije rođene krajem sedamdesetih, koja je vozila ponice, igrala laštik i balun, sastajala se na ulici ili isprid portuna.

Glazbu za predstavu potpisuje Nenad Kovačić, a scenografiju i kostime Irena Kraljić. U predstavi igraju  Milana Buzolić-Vučica, Ana Marija Veselčić, Katarina Romac, Petra Kovačić, Franjo Đaković i Tvrtko Štajcer.

----

Pričaonica „Ružno pače“ u koprodukciji s Teatrom Poco Loco, namijenjena je najmlađim gledateljima od kojih će mnogima to biti prvi susret s kazalištem. Pretpremijerno će igrati u splitskim dječjim vrtićima, a obići će i manja mjesta naše Županije u kojima nema kazališta, u sklopu projekta „Malena mjesta srca moga“ kojeg ove godine podupire Splitsko –dalmatinska županija.

Premijerna izvedba u dvorani GKL-a na programu je 6. listopada.

Ovogodišnja blagdanska predstava nastavak je kultnog serijala o lutku Pipu, kojemu godinama život udahnjuje glumica GKL-a Sanja Vidan i koja je autorica ovog petog nastavka pod nazivom „Pipo piše Djedu Mrazu“. Redatelj je Srđan Brešković, a premijera je zakazana za početak prosinca.

Ovosezonski premijerni program završavamo u ožujku 2019. kada će Ljudmila Fedorova, najnagrađivanija lutkarska redateljica u Hrvatskoj posljednjih godina, postaviti predstavu „Mali rakun“, za koju je napisala i dramski predložak prema motivima slabo poznate priče američke autorice Lilian Muur.

Osim premijernih naslova, igrat će i pet repriznih, a GKL Split će organizirati i dvije redovne manifestacije – Festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“, s predstavama u izboru ovogodišnjeg selektora Ivana Plazibata, te program „Ljetno kazalište za djecu“ kojim će završiti tekuću sezonu.

Nastavlja se i program jazz koncerata, ranije poznat kao „Jazz u veljači“, koji od ove sezone mijenja terminsku koncepciju i prilagođava joj naziv. Naime, osim isključivo u veljači, od ove sezone u koncertima izuzetnih jazz glazbenika publika će moći uživati i tijekom ostalih zimskih mjeseci, zbog čega program od ove sezone nosi ime Jazzima!