Preskočite na glavni sadržaj

Tango Argentino u Splitu

Posljednji ovosezonski koncert iz ciklusa Ljetne čari klasične glazbe će se održati u četvrtak, 6. rujna, u 20,30 sati, u istočnom dijelu Podruma Dioklecijanove palače u Splitu, a na njemu nastupaju Andrea Jelavić - flauta i Martina Jembrišak – klasična harmonika.
vrijeme: 06.09.2018. 20,30 h
mjesto: Split; Istočni dio Podruma Dioklecijanove palače
url: http://www.gmsplit.hr/
Program donosi obrade djela A. Piazzole i drugih skladatelja u ritmu argentinskog tanga za ovaj neobičan i atraktivan duo.

 

Ljetne čari klasične glazbe u Dioklecijanovim podrumima dugogodišnji je ljetni festival splitske glazbene mladeži koji je postepeno prerastao u važan kulturni događaj u gradu Splitu. Želja nam je bila upotpuniti koncertnu i kulturnu ponudu grada Splita u ljetnim mjesecima te građanima i njihovim gostima pružiti vrhunske glazbene doživljaje u ambijentalnim prostorima Dioklecijanove palače. Festival svojom koncepcijom, prostorom i komornim koncertnim formama nije ni u kom smislu konkurencija drugim kulturnim događajima poput Splitskog ljeta. Ljetne čari klasične glazbe ne bi postojale bez  pokroviteljstva Turističke zajednice grada Splita koja je prepoznala ovaj kulturni program i od početka ga podržava. Drugi važan partner u ovom projektu je Muzej grada Split koji upravlja i skrbi o Dioklecijanovim podrumima te nam uvijek izađe ususret ustupajući nam prekrasne ambijentalne lokacije na kojima se festival događa.