Preskočite na glavni sadržaj

Izložbom Ivana Hrkaša započinje jednogodišnji temat 'Kritički turizam' u Galeriji Miroslav Kraljević

U petak, 7. rujna, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević otvara se izložba sarajevskog fotografa Ivana Hrkaša 'Trojka', proizašla iz autorovog istraživačkog projekta u sklopu kojeg se bavi impresijama i narativnim okvirima poznate riječke plaže – Trojke (nekadašnja Dvojka).
vrijeme: 07.09.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Miroslav Kraljević
url: http://www.g-mk.hr/

Izložbom GMK najavljuje programski temat 'Kritički turizam' kojim će se kroz različite programe baviti u narednih godinu dana putem suradnji s različitim autorima i autoricama koji se bave istom temom.
 
Autor je zainteresiran za “izolirane prostore” u današnjici, lišene intenziteta i tenzija koje nameću globalizacija i razvoj tehnologije, prostore koji se uspostavljaju kao svojevrsne oaze mira.
 
Hrkaš je na riječkoj plaži broj 3 proveo 45 dana, voajeristički je promatrao zaštićen prostor u kojem akteri, mještani, slučajni prolaznici, te turisti koegzistiraju u često nadrealnim situacijama, te ih je dokumentirao koristeći jednostavnu, idiot kameru kojom nepretenciozno kadrira i okida gotovo u tajnosti. Iz perspektive urbanističkog i socijalnog promišljanja urbaniteta, zajednica plaže "Trojka" primjer je spontanog procesa oblikovanja prostora u kojem se javni prostor personalizira stihijom života, nepromišljeno, i kao takav predstavlja mikrogeografski urbani raritet. Autorova je namjera dokumentirati te vrijedne trenutke i simbole prošlosti koji egzistiraju u sadašnjosti, te tih tako sačuvati od ljudske destrukcije, zanemarivanja i konačnog nestanka...
 
Facebook event...