Preskočite na glavni sadržaj

Osječki HNK u novoj sezoni imat će šest premijernih i 19 repriznih predstava

Osječko Hrvatsko narodno kazalište u novoj će kazališnoj sezoni imati četiri dramske i dvije glazbene premijere te 19 repriznih predstava, od čega 10 dramskih i 9 glazbenih, izvijestili su u ponedjeljak u HNK-u.
vrijeme: 03.09.2018.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
 

Na radnom sastanku s djelatnicima intendant Božidar Šnajder najavio je kako će u sklopu noćne scene premijerno biti izvedena predstava "Richard III grbavi" autora i redatelja Damira Mađerića,  a u dramskom programu predstava "Emet", autorice Ivane Šojat, "Othello", tragedija Williama Shakespearea, koju će režirati Damir Zlatan Frey te komedija Georgesa Feydeaua "Buba u uhu".

 

Dodao je kako će u glazbenom dijelu programa premijerno biti izvedena opera "Carmen" Georgesa Bizeta, koju će režirati južnoafrički redatelj Kobie Van Rensburg te mjuzikl Richard i Roberta Shermana "Mary Poppins", u režiji Nine Kleflin.

 

Izvijestio je kako je ove godine osječki HNK za "Nagradu hrvatskog glumišta" predložio operu "Trubadur" operetu "Kod bijelog konja"  te u dramskom dijelu predstavu "Osječki long, long play".

 

Šnajder je najavio kako se završava projektna dokumentacija za cjelovitu obnovu zgrade osječkog HNK-a, i očekuje se da će, uključujući i izvedbeni projekt, biti gotova najkasnije do veljače iduće godine, kada će se projekt prijaviti na EU fondove.

 

Obnova će uključivati ne samo fasadu, nego interijer i gledalište te nabavu najsuvremenije scenske i tehničke opreme, a vrijednost projekta procjenjuje se između pet i sedam milijuna eura, istaknuo je Šnajder.

 

S obzirom da je ovo posljednja godina njegovog mandata na mjestu intendanta, koji ističe u svibnju iduće godine, Šnajder je najavio kako će za nekoliko dana biti raspisan natječaj za novog intendanta, koji će trajati 30 dana.

 

Volio bih da se politika što manje petlja u taj posao, da se vrednuju umjetničke i organizacijske kvalitete te da  izbor novog intendanta bude obavljen u interesu ove kazališne kuće, poručio je Šnajder. (Hina)