Preskočite na glavni sadržaj

Renata Poljak u užem izboru za nagradu u Metropolitan Arts Centre u Belfastu

Suvremena umjetnica Renata Poljak nominirana je kao jedna od trinaest svjetskih umjetnika, među više od osamsto prijavljenih, za Međunarodnu nagradu Metropolitan Arts Centre u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. 
vrijeme: 30.08.2018.

MAC International je najveća umjetnička nagrada u Sjevernoj Irskoj i jedna od najvećih umjetničkih nagrada u Velikoj Britaniji, koja umjetnicima daje mogućnost da izlažu u Metropolitan Arts Centre u Belfastu.

Pobjednik će biti proglašen u Belfastu 8. studenog ove godine, gdje će biti prisutni svi nominirani umjetnici. Velika je stvar biti izabran među 13 svjetskih umjetnika (11 projekata) s obzirom na 800 prijavljenih, te samim time Renata Poljak pokazuje da je ušla u uski krug suvremenih hrvatskih umjetnika koji su prepoznati u međunarodnom umjetničkom okruženju. Njezin video rad “Partenza” sniman u Bolu imao je izvrsnu recepciju protekle dvije godine, a nova video instalacija “Još jedan od odlazaka” o potapanju admiralskog broda “Vis” u akvatoriju Brijuna, gdje postaje turistička atrakcija, prikazan je u Beogradu u Salonu Muzeja Suvremene Umjetnosti te u Bolu na Danima umjetničkog filma  “Films Like No Other”.
 
http://renatapoljak.com/