Preskočite na glavni sadržaj

Japanska kazališna skupina Tarinainanika gostuje u Rijeci

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA dovodi u Rijeku japansku kazališnu skupinu Tarinainanika iz Tokija i njihovu autorsku predstavu fizičkog kazališta 'Tokyo Fugue'.Predstava će se održati 4. rujna 2018. u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. 
vrijeme: 04.09.2018.
mjesto: Rijeka, HKD na Sušaku
url: http://krila.org/



Kazališna skupina Tarinainanika je na europskoj turneji, i nakon izvedbe u londonskom kazalištu Cockpit (Cockpit Theatre) gostovat će u Rijeci 04. rujna 2018. u 20.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, kada će domaća publika imati jedinstvenu priliku pogledati poetičnu predstavu japanskog suvremenog kazališta u izvedbi vrhunskih i zanosnih izvođača.

Radnja predstave smještena u japanski svijet podzemne željeznice. Scene u predstavi razvijaju se i grade poput varijacija glazbenog oblika fuge, ali u nizovima pomno izgrađenih pokreta i tjelesnih sekvenci. Tri tijela, tri stolice, kolaž engleskog i japanskog teksta, uspavanka, glazbeni oblik fuge i zvukovi podzemne željeznice grade u predstavi vrtoglavo iskustvo života u suvremenoj metropoli i ostavljaju publiku bez daha i s pitanjem “Što je to ustvari za čime trčim? “. Na mahove poetično, na mahove komično, na mahove uznemirujuće, ovo je kazalište koje se direktno obraća duši.

Autori i izvođači učinkovito grade atmosferu predstave u suigri svjetla i glazbe koji djeluju gotovo hipnotizirajuće. Kroz kombinaciju uznemirujuće glazbe, očaravajućeg svjetla i zanosnog kretanja izvođača, autori su uspjeli kreirati izvedbu o ljudskoj izgubljenosti u modernom kaosu koji konzumira naš svakodnevni život. (Lucia Šmatláková, kazališna kritičarka, Labirinti podsvjesti, 2018).

http://krila.org/tokyo-fugue/
https://www.facebook.com/events/2077223239257943/