Preskočite na glavni sadržaj

Teatar Tirena najavljuje projekt 'Omnibus' u Pazinu

Udruga i Teatar Tirena u suradnji s Poslijediplomskim studijem Dramske pedagogije i uz podršku grada Pazina organiziraju Kazališni kamp manjeg formata.
vrijeme: 20.08.2018.
mjesto: Pazin

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza kao svojevrsni nastavak Kazališnog kampa, koji se u Pazinu u organizaciji Teatra Tirena održavao 11 godina, organizirati projekt OMNIBUS koji se sastoji od četiri radionice i jedne predstave. Cilj projekta je odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija. 

21.8. u 20 sati održat će se predstava Teatra Tirena “D(n)o dna”, namijenjena tinejđerima koja tematizira prekomjernu konzumaciju alkohola i njezine posljedice. Nakon gledanja predstave dramaturginja Iva Gruić održat će radionicu “Analiza predstave”, a zajedno s dramskom pedagoginjom Ines Škuflić - Horvat i radionicu “Koncipiranje radionice prije/poslije gledanja kazališne predstave”, kako bi se tinejđeri motivirali za gledanje predstava i produbili razumijevanje odgledanog.

Iste voditeljice održat će i radionicu “Interaktivno kazalište”, u kojoj će se voditelji aktivnosti za djecu i mlade upoznati s formom kazališta čije su teme odgojno-obrazovne, u kojem publika aktivno sudjeluje, a koje rado zovu i kazalištem za društvenu promjenu. Radionicu “Uvod u pisanje projekata” vodit će profesorica Iva Nemec. Gošća iz Beograda, Nataša Milojević predstavit će rad izuzetno uspješne organizacije BAZAART, koja se bavi kazalištem zajednice.

Svi programi su besplatni.

Informacije o prijavi:
https://www.facebook.com/teatartirena/posts/2025269784189873