Preskočite na glavni sadržaj

Skupna izložba 'Sounding DIY' u Splitu

U MKC - Multimedijalnom kulturnom centru Split do 22. ovoga mjeseca može se razgledati izložba pod nazivom 'Sounding DIY' na kojoj radove predstavljaju sljedeći umjetnici: Tin Dožić, Claude Heiland-Allen, Noise Orchestra, Bioni Samp, Hrvoje Hiršl / Davor Branimir Vincze. 
vrijeme: 06.08.2018.
mjesto: MKC Split
url: http://mkcsplit.hr/

Referentni okvir izložbe Sounding DIY oslanja se na tzv. DIY kulturu (Uradi sam), koja se pojavljuje 1970-ih ko reakcija na tehnološki razvoj. S utjecajima avangardnih pokreta, ova 'uradi sam' kultura trenutno se nameće kao eksponent kulture slobodnog znanja, open source tehnologija, hakiranja. Rezultati ovih praksi uključuju interdisciplinarne poveznice između umjetnosti, znanosti, tehnologija koje podupiru kreativne aspekte suvremene kulturne produkcije. Štoviše, ove prakse umjetnosti zvuka obogaćuju poveznice između glazbe i inženjerstva.

Izložba pretendira predstaviti 'uradi sam' / DIY prakse u kontekstu kapitalističkih industrija. Na taj način izložba predstavlja pomak koji se dogodio u proizvodnji prototipa glazbenih instrumenata kao i zvučnih objekata koji su na učinkoviti način prenijeli značajne impulse iz prošlog u ovo stoljeće. Sounding DIY je projekt u koji su uključeni umjetnici u polju "uradi sam" kulture te promovira efikasnost njihovih postignuća, neovisno da li se radi o estetskim ili ideološkim parametrima. Naš cilje je naglasiti značaj umjetničke kreativnosti kroz razvoj novh tehnologija i konkretnog ručnog rada. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Sounding DIY projekt osnažuje zajednicu ljudi koji razvijaju oruđa za proizvodnju kao i kreativne praktičare zainteresirane za potporu i dublje razumijevanje održivih kreativnih praksi uz pomoć tehnološkog oruđa.

Kustosi izložbe su Darko Fritz i Laura Netz.

Radno vrijeme:
pon-sub 10-13 h, 17-21 h
slobodan ulaz
 
Opširnije:
http://sivazona.hr/events/sounding-diy

 
Foto: Claude Heiland-Allen: Puzzle (http://sivazona.hr)