Preskočite na glavni sadržaj

Dvodnevna radionica vertikalnog užeta sa cirkuskom umjetnicom Laurom Murphy

Cirkuska umjetnica Laura Murphy, koja se od 17. do 25. srpnja nalazi na rezidenciji u Splitu kroz provedbu projekta CircusNext u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, 24. i 25. srpnja održat će radionicu vertikalnog užeta u Amfiteatru Doma mladih.
vrijeme: 24.07.2018.
mjesto: Split; Amfiteatar Doma mladih, Ulica slobode 28
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/
Laura Murphy (Bristol, UK) laureatkinja je CircusNext projekta u ediciji 2018/2019 i samouka cirkuska umjetnica (vertikalno uže) sa zanimljivom kombinacijom formalnog obrazovanja u suvremenom plesu, glazbi, live artu i društveno angažiranom performansu. Svoje kazališno, filmsko i performersko iskustvo kombinira s akademskim i trenutno dovršava doktorat na temu korištenja cirkuskih zračnih vještina u društveno angažiranom i kritičkom izvedbenom radu.


Surađivala je s brojnim umjetnicima i grupama Terry O’Connor (Forced Entertainment), Ursula Martinez, Firenza Guidi, Fernando Rubio, Broken Dream Co., Bassline Circus, Theatre Delicatessen,


Lucky Pierre, Kayla Parker... Svakodnevno podučava vertikalno uže u Bristolu te surađuje sa cirkuskom akademijom DOCH u Stockholmu.
 

Dvodnevna zračna cirkuska radionica s Laurom Murphy koncipirana je tako da prolazimo kroz osnovne i napredne tehnike rada na vertikalnom užetu. Osim same tehnike rada na užetu, Laura će pokazati specifične vježbe snage i fleksibilnosti za rad na ovom zračnom rekvizitu.


Facebook event


Edukacijski programi ROOM 100 kolektiva realiziraju se uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita. Rad ROOM 100 u 2017. godini podržava Zaklada Kultura nova.