Preskočite na glavni sadržaj

Od folka i jazza do baroka i rocka na Bundeku

Ovog petka i subote ne propustite završnicu ovogodišnje Ljetne pozornice Bundek,  gdje nas očekuje još puno glazbenih poslastica. U petak, 20.7., na novu pozornicu na Bundeku tako stiže poznati dvojac Bow vs Plectrum - Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. 
vrijeme: 20.07.2018.
mjesto: Zagreb; Bundek
url: https://hr-hr.facebook.com/zgkul/
Njihov stil opisuje se kao "novi, inovativni pristup jazzu pa i skladbi uopće, s obzirom na to da je vjerojatno nemoguće u povijesti glazbe pronaći aranžmane za ta dva instrumenta u ovakvoj kombinaciji". Rezultat njihove suradnje nesvakidašnje su interpretacije "narodnih skladbi, ali i Charlieja Parkera i Ivana Zajca", a za koncert na Bundeku u goste su pozvali  i Matiju Dedića!

A u subotu, 21.7.  -  posljednjega dana manifestacije -  na Bundek stiže i  Vokalni sastav Ad astra pod umjetničkim vodstvom Jasne Stajić.  Za svoj zagrebački nastup priredili su sasvim poseban program naslovljen  "Od baroka do rocka",  na kojemu će izvesti kompozicije različitih glazbenih žanrova od  tradicionalnih hrvatskih pjesama, preko obrada hrvatskih i svjetskih duhovnih skladbi, sve do obrada poznatih hitova Lady Gage, Queena i Gibonnija.

Programi počinju u 21:00 sati, a ulaz je - slobodan!