Preskočite na glavni sadržaj

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod predstavlja Hrvatsku na 46. Teatarskom festivalu BiH 'Fedra'

Mladi glumci Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod putuju u Bugojno na 46. Teatarski festival 'Fedra', najstariji festival amaterskih kazališta u BiH. Brođani će na 'Fedri' u petak, 20. srpnja, u 19 sati, u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu 'Maturanti'.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Bugojno
url: http://www.hrsk.hr/

Predstava je nastala prema tekstu Ivice Ivanca i u režiji Silvija Stilinovića s kojom su 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2017. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvojili Nagradu za najbolju režiju (Silvio Stilinović), Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu (Vanja Čiča) te nominaciju za najbolju sporednu žensku ulogu (Anamarija Jazvić).
 
Gostovanjem najuspješnijih ansambala na državnim festivalima amaterskih kazališta u susjednim zemljama Hrvatski sabor kulture njeguje međunarodnu kulturnu suradnju i razmjenu najuspješnijih domaćih i stranih amaterskih predstava.
 
Gostovanje Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod na 46. Teatarskom festivalu „Fedra“ bit će realizirano uz potporu Ministarstva kulture RH, a domaćin i organizator Festivala „Fedra“ je Kulturno-sportski centar Bugojno, BiH.
 
Višegodišnja suradnja Hrvatskog sabora kulture i Kulturno-sportskog centra Bugojno BIH iz godine u godinu ostvaruje se na osnovi razmjene najboljih amaterskih predstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tako svake godine u Hrvatskoj na Međunarodnom festivalu kazališnih amatera u organizaciji HSK-a gostuje najbolja predstava Teatarskog festivala „Fedra“, a na festivalu „Fedra“ u Bugojnu gostuje jedna od nagrađenih hrvatskih predstava.