Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski zborovi osvojili šest medalja na 10. svjetskim zborskim igrama

Hrvatski zborovi osvojili su na 10. svjetskim zborskim igrama u Južnoafričkoj Republici šest medalja - jednu zlatnu, četiri srebrne i jednu brončanu. 
vrijeme: 15.07.2018.

Zlatnu medalju osvojio je zbor "Jane" iz Velike Gorice s dirigenticom Anom Jaklinović u folklornoj kategoriji s instrumentalnom pratnjom. Zbor "Čarobna frula" osvojio je dvije srebrne medalje pod ravnanjem Marijana Milića u kategorijama folklora s pratnjom i popularne zborske glazbe te brončanu medalju u kategoriji jazza. Srebrnu medalju dobili su ženska i muška klapa "Kastav" pod ravnanjem Saše Matovine u kategoriji folklora a cappella, izvijestio je u srijedu zbor "Čarobna frula".

Svjetske zborske igre održane su od 4. do 15. srpnja u gradu Tshwaneu (bivša Pretoria).

Kako se ističe u priopćenju, tijekom puta i boravka u Africi, noseći hrvatska obilježja, naši zborovi doživjeli su mnoštvo čestitki i pohvala zahvaljujući popularnosti naših nogometaša.
"Njihove utakmice smo, koliko se to moglo, gledali na putu u aerodromskim kafićima, preko mobilnih uređaja i tijekom boravka u Tshwaneu, gdje smo polufinale gledali u dvorani za probe na projiciranom platnu, u međunarodnom društvu, s Južnoafrikancima, Rusima, Indonežanima i Nijemcima, uz žestoko obostrano navijanje", ističe se među ostalim u priopćenju.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Johannesburgu pjevali su na misi i koncertu, a poslije toga na fešti u povodu finala Svjetskoga nogometnog prvenstva kakvu, kako ističu, mogu prirediti samo Hrvati. (Hina)