Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren prvi festival 'Lovran Classic'

Prvi festival klasične glazbe 'Lovran Classic' otvoren je u petak koncertom Jelene Tihomirović na klaviru i Metoda Sironića na flauti u kinu Sloboda u Lovranu.
vrijeme: 13.07.2018.
mjesto: Lovran
 

Koncert je održan s podnaslovom „Klasični folklor“, u kojem je hrvatski, mađarski, makedonski, španjolski i kreolsko-argentinski folklor spojen sa zvukom klasičnih instrumenata.

 

Jelena Tihomirović i Metod Sironić su ujedno organizatori novoga lovranskog festivala.

 

Drugog dana festivala, u subotu, 14. srpnja, u podne će se predstaviti učenici područnog odjela Lovran Umjetničke škole Matko Brajša Rašan iz Labina s klasičnim i popularnim programom. U večernjem dijelu subotnjeg programa je koncert pijanistice Verice Šotarovske iz Makedonije s djelima Schuberta, Liszta i Chopina.

 

Festival zatvara koncert sopranistice Tanje Ruždjak uz klavirsku pratnju Bože Letunića. Izvest će operne i operetne lirske sopranske arije. Tanja Ruždjak je nastupala s uglednim orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu te je dobitnica nagrada na međunarodnim natjecanjima. Studentica je poslijediplomskog studija na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču.

 

Lovransko kino Sloboda renovirano je i ponovno otvoreno krajem 2016. godine nakon gotovo dva i pol desetljeća neaktivnosti. Od tada ostvaruje izvrsnu posjećenost kino projekcija, gostujućih kazališnih predstava, koncerata i drugih manifestacija. (Hina)