Preskočite na glavni sadržaj

62. Ljetne priredbe Krk: Zbor HRT-a

Zbor HRT-a, na čelu s maestrom Tomislavom Fačinijem te udružen s glazbenicima-instrumentalistima, glazbu Vinka Jelića predstavit će na Krčkom ljetu koje svojim 62. izdanjem obilježava 900. godišnjicu prvog pisanog spomena na slavnu obitelj knezova Krčkih Frankopana. 
vrijeme: 13.07.2018.
mjesto: Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, Krk

Riječ je o programu koji je Zbor objavio i na CD-u, Vinko Jelić: Audivi vocem, 2016. godine u izdanju HRT-a, a koji sadrži skladbe iz triju do danas sačuvanih zbirki Vinka Jelića: Parnassia militia koja je u potpunosti sačuvana te Arion primus i Arion secundus koje su djelomično sačuvane. Zbor HRT-a pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija još će jednom odati počast stvaralaštvu i značaju skladatelja koji je veći dio života proveo u Zabernu, do 1636. kada mu se, u vihoru Tridesetogodišnjeg rata, izgubio trag.

U izvedbi će sudjelovati i instrumentalisti: Krešimir Fabijanić i Matic Kovač, korneti; Hrvoje Sironić i Tin Cugelj, tromboni; Vlatka Peljhan i Helga Korbar, violine; Pavle Zajcev, violončelo; Elisa la Marca, arhilutnja i Pavao Mašić, orgulje.
 
62. Krčko ljeto
Petak, 13. srpnja 2018. u 21:30
Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, Krk

Zbor HRT-a
Instrumentalni ansambl
Tomislav Fačini, dirigent

Vinko Jelić: Audivi vocem

http://glazba.hrt.hr/zbor/
https://www.grad-krk.hr/62-ljetne-priredbe-zbor-hrvatske-radiotelevizije