Preskočite na glavni sadržaj

Simfonijski orkestar HRT-a nastupa u čast Bjelinskom i Kuljeriću

U čast Bjesnikom i Kuljeriću, skladateljima koji na silbenjskom groblju počivaju, u utorak 17. srpnja s početkom u 21 sat u Galeriji suvremene umjetnice i jedne od najznačajnijih hrvatskih kiparica, Marije Ujević Galetović, održat će se koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 17.07.2018.
mjesto: Otok Silba – Galerija Marija Ujević - Galetović
url: http://www.kuzd.hr/

Orkestrom će ravnatelji Alan Bjelinski, sin Brune Bjelinskog, koji je organizatorima dao početni impuls za upuštanje u ovaj, produkcijski zahtjevan projekt.
Solistica će biti Ivana Bilić, kćerka Igora Kuljerića, danas jedna od najznačajnijih hrvatskih udaraljkašica.
Na programu će biti Kuljerićev Silbenjski tanac, Folk Art i baletna suita Riky Levy te 9. Simfonija, tzv. Simfonija otoka Brune Bjelinskog!
 
Osim koncerta, rezultati ovog projekta ostat će trajno zabilježeni u programu Hrvatske radiotelevizije – realizirat će se dokumentarni film o skladateljima i samom otoku redatelja Danka Volarića te radijska dokumentarna emisija urednice Ive Lovrec Štefanović.

-
Koncertni ured Zadar je za dolazak i odlazak publike osigurao katamaran.
Broj mjesta je ograničen. Mjesta se mogu rezervirati pozivom na broj 023/ 627 – 762.
Prednosti imaju Prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu.
Polazak katamarana „Paula“ je 17. 7. u 16 h s Liburnske obale (u blizini pješačkog mosta u Zadru), a povratak u 23.30 sata s Žalića (Silba).

http://www.kuzd.hr/
http://www.donat-festival.com/hr/