Preskočite na glavni sadržaj

'Sunset Beach' Tjaše Kalkan

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe SUNSET BEACH Tjaše Kalkan, u četvrtak 12. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 22. srpnja.
vrijeme: 12.07.2018.
mjesto: Dubrovnik, Galerija Flora

'Tjaša Kalkan se pojavila na našoj sceni prije par godina, snažnim ciklusom fotografija Dijalozi, za koji dobiva i nagradu publike na T-HT izložbi u MSU-u u Zagrebu. Njih je studiozno pripremala više od godinu dana, proučavajući granice tjelesne i mentalne slobode u javnom prostoru. Za potrebe fotografija, angažirala je djevojku koja nesputano pozira na ulici, u banci, na stanici ostaljajući prolaznike i promatrača u čudu. Upravo nam taj ciklus obećaje jedan novi pristup fotografiji, novo ime koje ima puno za reći, čak i u fotografskim opusima bogatoj dubrovačkoj likovnoj sceni.

Tijekom kraćeg rezidencijskog boravka u Galeriji Flora na Lapadu, Kalkan priprema novi projekt Sunset Beach, pet fotokolaža kojima glavnu ulogu, za razliku od prethodnog ciklusa s insceniranim ženskim tijelom, preuzima grad i njegova transformacija u turističku meku. (...)' / Petra Vidović

Opširnije 

https://www.facebook.com/events/2078615559080361/