Preskočite na glavni sadržaj

Festival 'Klasika na Mirinama' u Omišlju

Festival 'Klasika na Mirinama' održat će se u Omišlju od 11. do 25. srpnja 2018.
vrijeme: 11.07.2018.
mjesto: Omišalj, otok Krk
url: http://www.livingstone.hr/

Na periferiji antičkog grada, u V. stoljeću, nastaje impozantan kompleks Mirine. Sa svojim očuvanim zidinama ova bazilika pored mora transformirana je u dvoranu pod zvjezdanim nebom. Jedinstvena lokacija, koja je svojom pojavom i poviješću zahtijevala samo najbolje od glazbe, tako je postala domom festivala "Klasika na Mirinama". 

U srijedu, 11. srpnja, uživajte uz duo gitara Nevena Hrustića i Ninoslava Plantaka! Ovaj poznati dvojac nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim hrvatskim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), ali i u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.

Na pozornicu će se Mirina 18. srpnja popeti Zagrebački kvartet i Papandopulo kvartet. Zagrebački kvartet prvi je trajni i profesionalni ansambl na hrvatskoj glazbenoj sceni! Svoj prvi koncert održali su 1919. godine, a uz tradiciju obilježenu na 60 ploča i više od 4000 koncerata, garantiraju iskustvo koje ne smijete propustiti! Papandopulo kvartet čine četvorica saksofonista koji zajedno nastupaju još od studija. Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb,Festival hrvatske glazbe u Beču te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Strasbourgu i drugim gradovima, a njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritika!

Eva Mach (violina) i Marko Mihaljević (marimba) zatvorit će 25. srpnja ovogodišnje koncerte klasike na Mirinama! Eva i Marko iza sebe imaju brojne koncerte i nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a vama preostaje samo uživati u njihovom talentu!

Svi koncerti počinju u 21h.

Ulaz je slobodan!