Preskočite na glavni sadržaj

Pop-up izložba 'Perspektive' u sklopu Ljeta u Tehničkom muzeju

U petak, 6. srpnja, u 19 sati, na drugoj pop up izložbi 'Pikto u gostima' svoje radove predstavljaju Nina Iris Bešlić i Adrian Drinceanu pod zajedničkim nazivom 'Perspektive 2018', objedinjujući kroz naziv izložbe različite poglede i značenja umjetničkog djela dva umjetnika.
vrijeme: 06.07.2018.
mjesto: Zagreb
url: http://subversivefestival.com/
 

Dok Nina inspiraciju traži u svemirskim pojavama težeći duhovnom aspektu umjetničkog djela, Andrian zrcalima stvara izobličenu stvarnost kojom smo okruženi.

 

Nina se predstavlja radom „Kozmolom – Cross Dissolve“ koji spaja pjesništvo i vizualnu umjetnost kroz inovativne umjetničke pristupe, inspirirajući se kozmičkim pojavama i tajnama svemira. On je znanstveno i duhovno putovanje kroz polje ideja. Scene unutar kutija su foto-kolaži kozmosa i svemirskih pojava složeni u mrežu presjeka. Poezija Gorana Gatalice i vizure u objektima Nine Iris Bešlić se na apstraktan i simboličan način pretapaju i kontrastiraju, spajaju i divergiraju, preslikavaju jedna u drugoj i suprotstavljaju jedna drugoj čineći vizualno jedan rad. Integracijom ogledala na otvor kutije scene se umnažaju, lome, presijecaju i pretvaraju ga tek u znak, svode ga u jedno u kojem se spajaju dva aspekta naših života duhovni i fizički (realni).

 

Adrian se predstavlja radom „Odrazi“ (instalacije i slike). Predmeti su izrađeni od drveta i zrcala koja su rezana u različitim definiranim oblicima te slagana u kompoziciju, predstavljajući u konačnici trodimenzionalan objekt. Svrha zrcalne instalacije leži u hvatanju same biti okoline i nepredvidivom izobličavanju iste, time stvarajući nadrealni prizor. S obzirom da predmet predstavlja rezultat precizne kompozicije, on djeluje u svojstvu okvira za reflektirano okruženje, svojim odlikama mijenjajući okolni 'scenarij' ovisno o perspektivi iz koje je predmet promatran. Takav fenomen postaje inspiracija za slike kao drugi element izložbe, koje prikazuju izobličenu realnost.