predstavljanje

Teatar &TD poziva na prezentacije radova Zrinke Užbinec i Roberte Milevoj te Ivane Müller


vrijeme: 27.04.2016. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
organizator: Studentski centar / Kultura promjene

Predstava 'Pusti, bit će izazov' plesno je okupljanje dvije plesačice i koreografkinje, Zrinke Užbinec i Roberte Milevoj, koje se po prvi put susreću u zajedničkom prostoru izvedbe. Za početnu ideju uzimaju uzajamno promatranje kroz prizmu drugih predstava i iskustava, a koje ih je inspiriralo za novi rad. Ovaj duet je prilika posvećivanja svog plesa onoj drugoj kao i drugima koji svjedoče njihovu susretu. Javna prezentacija rada u nastajanju na rasporedu je 27. travnja, u 20 sati, u dvorani SEK.

Od srpnja 2015. do travnja 2016., na poziv Teatra &TD, Ivana Müller je s grupom mladih hrvatskih kolega (Jasna Žmak, Bruno Isaković, Hrvoje Perc, Ivana Kalc, Jelena Mesar, Nina Sabo, Ana Letunić, Marin Tudor, Emir Pašanović) koji dolaze iz različitih kazališnih i plesnih praksi, radila na ideji „glasa“ u kazališnom kontekstu i šire.

"Glas" je ne samo jedan od osnovnih elemenata kazališnog izraza, nego i jedno od najosobnijih ljudskih svojstava i "organa" za izražavanje u svakodnevnoj i umjetničkoj komunikaciji (pričanje, pjevanje...). On definira naš identitet (na svijetu ne postoje dva identična glasa), a istovremeno je i građanska/demokratska institucija kojom izražavamo svoja politička uvjerenja. Na koji se način glas može čuti i predstaviti pojedinca ili grupu bilo je jedno od osnovnih pitanja ovog istraživanja.

Projekt O!Glasu  razvijao se kao svojevrsna master-radionica kroz 4 faze, a rezidencija u travnju zadnji je dio projekta koji završava javnom prezentacijom i razgovorom s umjetnicima 30. travnja u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD.

Obje su predstave dio međunarodnog projekta  apap – Performing Europe koji podupire Europska komisija – Kultura 2007-2013. apap je projekt unapređenja izvedbenih umjetnosti u kojemu sudjeluje 8 organizacija iz cijele Europe

Ulaz na obje javne prezentacije je besplatan, a  više informacija potražite na: www.sczg.unizg.hr, apapnet.eu
 

(R.P.B., 26.04.2016)