Preskočite na glavni sadržaj

5. Hrvatska flautistička akademija u Karlovcu

5. Hrvatska flautistička akademija i ove će se godine održati u Gradskom kazalištu 'Zorin dom' Karlovac u razdoblju od 5. do 13. srpnja. Prvi koncert bit će 'Gala koncert profesora' u ponedjeljak,  9. srpnja, u 20 sati, a Završni koncert polaznika na redu je 12. srpnja, u 20 sati. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 05.07.2018.
mjesto: Karlovac
url: http://www.croatiafluteacademy.com/
Glavni organizatori su Petar Ćurić agencija i Kazalište "Zorin dom" sa partnerima (uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske), a od iduće godine organizaciji se priključuje i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu. Kroz prijašnje akademije prošao je veliki broj polaznika  iz  25 zemalja svijeta sa svih kontinenata, a gosti predavači bili su najpoznatiji profesori flaute u svijetu. Ove godine kao gosti predavači dolaze: William Bennet, Trevor Wye, Marina Novak, Zoya Vyazovskaya, Alena Walentin.

William Bennett (OBE), flautistička je legenda iz Engleske, odlikovan od strane engleske kraljice Elizabete.

Trevor Wye također među najpoznatijim flautistima svijeta bit će po drugi put u Zorin domu kao gost predavač.

Marina Novak redovita profesorica i prodekanica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer flauta, puhački odsjek. Zahvaljujući profesorici Novak, u ovaj projekt uključuje se i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu kao potpora Flautističkoj akademiji sa savjetodavnom funkcijom. Profesorica će u svojim predavanjima pokušati približiti hrvatski sustav školovanja stranim polaznicima kao i hrvatsku glazbu te značajnije hrvatske flautiste.

Zoya Vyazovskaya i Alena Walentin, ruske flautistice mlađe generacije i obje bivše studentice Williama Bennetta.

Kao korepetitorica uz glasovir dolazi Misaki Baba korepetitorica iz Francuske.

Povod organiziranju Flautističke akademije je afirmiranje flaute kao instrumenta te tako i afirmacija Karlovca i cijele Hrvatske u svijetu jer je akademija prije svega međunarodna. Njezinu važnost prepoznalo je i Ministarstvo kulture koje je od ove godine dalo sredstva za normalno i neometano funkcioniranje.