Preskočite na glavni sadržaj

Filmom o Beatlesima počinje šesta sezona programa 'Okusi drugačije kino' u Kinu Slavica

Projekcijom višestruko nagrađivanog filma 'Beatles: Eight Days a Week' redatelja Rona Howarda, u srijedu, 4. srpnja, u 21 sat u Ljetnom kinu Slavica počinje 6. sezona programa 'Okusi drugačije kino'.
vrijeme: 04.07.2018. 21 h
mjesto: Karlovac
url: http://www.kdf.freedance.hr
 

Film koji otvara ovogodišnju sezonu 'drugačijeg kina' u Slavici dobitnik je dvije nagrade Emmy: Beatles: Eight Days a Week isječak je 'turnejskih godina' (250 koncerata u razdoblju od 1963. do 1966. godine) benda koji je živio u konstantnom pokretu, od koncerta do koncerta, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje.

 

Poseban naglasak stavljen je na događaje oko njihovog koncerta na njujorškom ‘Shea Stadiumu’, koji je održan 1965. godine pred 55 tisuća ljudi. Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen Beatlesa, benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

 

Program 'Okusi drugačije kino' organizira Udruga Kinookus u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika i Hrvatskog audiovizualnog centra. Više detalja o programu pronađite na Facebook stranici.

 

'Okusi drugačije Kino' projekt je nastao iz želje da se dubrovačkoj publici i gostima ponudi drugačija kinematografija u ljetnom kinu Slavica.
 

Izvor: HAVC