Preskočite na glavni sadržaj

24. međunarodni kazališni festival 'PUF'

Izvedbom kazališnog projekta 'Anno Domini 2018', predstavom 'Halab' u hrvatsko - španjolskoj koprodukciji čiju koreografiju i režiju predstave potpisuje Sol Picó, u nedjelju navečer je na pulskom Trgu Portarata otvoren 24. međunarodni kazališni festival PUF.
vrijeme: 01.07.2018.
mjesto: Pula
url: https://www.facebook.com/FestivalPUF/

Do 5. srpnja bit će prikazano deset predstava, a namjera predstave "Halab" bila je, kako je naveo organizator, osvijestiti i pružiti vidljivost humanitarnoj tragediji izbjeglica koje svakodnevno riskiraju život u Sredozemnom moru pokušavajući pobjeći teroru iz njihovih zemalja. Riječ je u putujućem uličnom plesnom djelu koje je interpretiralo petnaest glumaca i plesača.
 
Po riječima umjetničkog direktora PUF-a Branka Sušca, ovaj festival svake godine nastoji biti tematski aktualan, pa je stoga i tema predstave "Anno Domini" ovaj put problem izbjeglica. Druga predstava večeri održava se u Istarskom narodnom kazalištu, a nastupa Plesna kompanija Michal Zahora iz Češke s predstavom "Pulsar".
 
Drugi dan festivala donosi predstavu "Posvećenje proljeća" koja će se uprizoriti u Istarskome narodnom kazalištu u Puli. (Hina)