Preskočite na glavni sadržaj

Kinoklub Zagreb na Diversions Short Film Festivalu

Posebnom projekcijom naziva Distopijski narativi iz Kinokluba Zagreb obilježit će se 90 godina Kinokluba Zagreb na Diversions Short Film Festivalu. Projekcija i razgovor održat će se u petak, 29. lipnja u 19 sati u Sv. Ivanu Zelini.
vrijeme: 29.06.2018.
mjesto: Sveti Ivan Zelina
url: https://www.facebook.com/kinoklubzg
 

Program se održava povodom 90. obljetnice Kinokluba Zagreb s ciljem prikazivanja radova recentnih autora Kinokluba koji u zanimljivim i drugačijim formama promišljaju fantastične i znanstvene teme.

 

Prikazat će se sljedeći filmovi:

 

Binary pitch, Vladislav Knežević, eksperimentalni, 6'45''

 

Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, Dalibor Barić, animirani, 40'

 

Kraj, Tomislav Šoban, animirani, 10'

 

Video priručnik u slučaju nuklearne katastrofe u Krškom, Sunčica Ana Veldić, dokumentarni, 11'

 

Film Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji je na Danima hrvatskog filma 2015. nagrađen za najbolji scenarij i oblikovanje zvuka, a iste mu je godine na Pulskom filmskom festivalu dodijeljena Nagrada Vedran Šamanović. Kraj Tomislava Šobana 2015. godine osvojio je Nagradu Green DCP na 25 FPS, a 2016. uvršten je u program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu.

 

Program je selektirao bivši predsjednik Kinokluba Zagreb, Vedran Šuvar. Nakon projekcije održat će se u rasprava na kojoj će uz selektora sudjelovati članovi Kinokluba Petra Belc i Zorko Sirotić. Petra Belc je filmska istraživačica, a u Kinoklubu se bavi arhivom i povijesti kluba. Zorko Sirotić je filmski autor te višegodišnji programski direktor Revije hrvatskog kratkog filma 'Kratki na brzinu', od 2018. godine Diversions International Short Film Festivala.

 

U programu Diversions Short Film Festivalu prikazat će još filmova članova Kinokluba Zagreb. To su Decadence Mateja Beluhana, The Man Saving The Cat Valentine Lončarić i Kartograf Darije Blažević.