Preskočite na glavni sadržaj

8. Fantastic Zagreb Film Festival

8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici filmovi strave, ali i dodatna iznenađenja očekuju sve filmofile na Ljetnoj pozornici Tuškanac.
vrijeme: 28.06.2018.
mjesto: Zagreb
url: http://2018.fantastic-zagreb.com/
 

'Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje. Nadamo se da će publika uživati zajedno s nama i da ćemo provesti 15 fantastičnih dana zajedno! Pored filmskog programa ove godine smo pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji u Tunelu Grič. Izložba traje do 12. srpnja.' izjavila je Mia Pećina, direktorica festivala.

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, najavio je dva remek-djela sedme umjetnosti koja ove godine otvaraju i zatvaraju 8. Fantastic Zagreb Film Festivala: 'U četvrtak 28. lipnja na otvaranju prikazujemo Vrtoglavicu (Vertigo) slavnog Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim Kim Novak i Jamesom Stewartom, remek-djelo suspensa, drame i romanse koje obilježava svoju 60-godišnjicu dok će festival zatvoriti grandiozna 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey), kapitalno djelo sedme umjetnosti velikana Stanleya Kubricka koje ove godine slavi svoj 50. rođendan. Za oba filma osigurali smo digitalno restaurirane kopije što jamči spektakularne projekcije na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac u besprijekornoj 4K rezoluciji!'.

8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici filmovi strave kao i dodatna iznenađenja očekuju filmofile na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dječji vikend održava se 30. lipnja i 1. srpnja u dvorani Müller u Kinu Europa, a projekcije su besplatne za sve male filmoljupce i njihove mame i tate, uz poneko iznenađenje partnera festivala, japanske i danske ambasade.

Izvor: HAVC