• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


izložba, festival

10. makarski festival stripa - MaFest

Jubilarni deseti međunarodni festival stripa u Makarskoj - MaFest - otvara se izložbom originalnih crteža velikog Andrije Maurovića...
 
festival

Orgulje sv. Marka 2017.

U okviru 4. međunarodnog orguljskog festviala Orgulje sv. Marka u gornjogradskoj crkvi sv. Marka nastupit će vrhunski domaći i inozemni orguljaši i glazbenici. Ulaz na sve koncerte je slobodan.
 
festival

Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI 20

Festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI, održat će se jubilarni 20. put od 23. do 27. svibnja u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11. Program ovogodišnjeg 20. FAKI festivala, kao i uvijek rezultat je javnog poziva za sudjelovanje, a realizirat će ga 8 kazališnih grupa, kolektiva i umjetnika.
 
festival

Zagreb Book Festival 2017.

Književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) u svojem će se trećem izdanju održati u Zagrebu od 22. do 28. svibnja u ponešto izmijenjenom i proširenom obliku, ove godine s fokusom na austrijsku književnost, film, glazbu i društvenu klimu, o čemu će biti riječi na pedesetak događanja koja će ugostiti stotinjak autora, od čega čak dvanaest renomiranih inozemnih imena.
 
festival

13. Samobor jazz festival

U Samoboru se od 19. do 28. svibnja održava 13. Samobor jazz festival, a niz od šest koncerata vrhunskog jazza otvorit će nastup skupine Borna Šercar’s Jazziana Croatica u petak 19. svibnja u Havana Baru. 
 
festival

8th Zagreb International Blues Festival

Osmo izdanje ovogodišnjeg "Zagreb International Blues Festivala" (ZIBF), koje se održava od 23. do 27. svibnja, donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača. Već tradicionalno, održat će se i 'koncert u gostima', ove godine u pulskom klubu Rock Caffe.
 
festival, najave

Queer Zagreb festival 2017.

Hrvatska udruga za promicanje queer kulture i identiteta Domino ove godine obilježava 15. godina postojanja, a tim povodom, nakon četverogodišnje stanke, u Zagrebu će se od 22. do 27. svibnja održati festival suvremenih izvedbenih i vizualnih umjetnosti 15. Queer Zagreb festival s programom u potpunosti posvećenim ženskom autorstvu.
 
djeca, mladi

10. festival dječje knjige u CeKaTe-u

Od 25. travnja do 1. lipnja CeKaTe organizira jubilarni 10. Festival dječje knjige! Program zapičinje u utorak, 25. travnja 'branjem' slikovnica sa drveća u Parku Stara Trešnjevka, a nastavit će se svaki utorak i četvrtak s nizom radionica, predavanja, predstava i drugih, djeci i roditeljima zanimljivih, aktivnosti. Ulaz na sva događanja je besplatan.  
 

Uskoro:
festival

34. tjedan suvremenog plesa

34. tjedan suvremenog plesa, ove će se godine održati u Zagrebu od 27. svibnja do 4. lipnja. Ovogodišnje festivalsko izdanje donosi nekoliko premijernih naslova te predstavlja i nova podneblja gdje suvremeni ples nalazi plodno tlo... 
 
festival

16. festival europske kratke priče

16. festival europske kratke priče održava se od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. Otvorenje je u nedjelju, 28. svibnja 2017. u 20 sati, u kazalištu Gavella. 
 
festival, najave

4. DokuMa Film Festival

Udruga za proizvodnju, promociju, distribuciju filmskog i audio-vizualnog stvaralaštva 'Dokuma' iz Makarske organizira četvrti po redu DokuMa Film Festival koji će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. u Makarskoj.
 
festival, najave

8. VAFI

Osmi VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin bit će održan od 30. svibnja do 4. lipnja pod pokroviteljstvom Vlade RH, a u znaku zemlje partnera Kine. Na ovogodišnji festival pristiglo je 693 animiranih filmova iz čak 69 zemalja.  
 
festival

10. festival 'Vrisak' u Rijeci

Na 10. festivalu autora i sajma knjige "Vrisak", koji će se od 31. svibnja do 10. lipnja održati u Rijeci, bit će gotovo 50 događaja, a glavna tema je "Književnost između egzila i azila", najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu. 
 
festival, najave

8. festival Trsat - festival hrvatskih katoličkih filmova

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 1. do 3. lipnja 2017. održati osmi po redu Festival Trsat - festival hrvatskih katoličkih filmova, kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audivizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat.  
 
festival

Zrin Festival 2017.

Od 3. do 11. lipnja 2017. održat će se ZRIN festival (Zrin, Hrvatska Kostajnica, Glina, Gore, Hrvatski Čuntić).  
 
festival

10. festival mediteranskog filma Split

U programu jubilarnog 10. Festivala mediteranskog filma Split, koji će se od 8. do 17. lipnja održati na tri lokacije, nalazi se 85 filmova koji stižu iz 26 zemalja, od čega će mnogi upravo na ovom mjestu imati svoje regionalne i hrvatske premijere.
 
festival, najave

15. Tabor Film Festival

Petnaesto izdanje Tabor Film Festivala, međunarodnoga festivala kratkometražnog filma, održat će se od 6. do 9. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a uz filmski dio festival će ponuditi i popratni glazbeni program na pet pozornica, najavili su u utorak organizatori na konferenciji za novinare u dvorcu Veliki Tabor. 
 
festival, najave

PagArtFestival 2017. (31.7. - 17.8.)

Unatrag devetnaest godina PagArtFestival dovodi istaknute umjetnike iz Hrvatske i svijeta te prezentira ozbiljnu glazbu u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, uz poneka umjetnička događanja druge vrste… Od 2015. ne samo u Pagu, nego i u Novalji i Kolanu... 
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu