• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
festival

Križevci Jazz Festival

Tijekom veljače i ožujka u Klubu kulture Križevci održat će se prvi Križevci Jazz Festival. Nastupit će Borna Šercar's Jazziana Croatica (9. 2.), Deep Steady (16.2.), Šimun Matišić & Mate Matišić (22.2.) i Simply Brass (3.3.). 
 
susret

14. Virkas

Na 14. Virovitičkim kazališnim susretima 2018. (Virkas) koji će se od 2. veljače do 11. ožujka održati u Virovitici, Slatini, Orahovici i Suhopolju bit će izvedeno 18 predstava kazališnih ansambala iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. 
 
festival, najave

9. Tjedan smijeha u Varaždinu

Na 9. Tjednu smijeha u Varaždinu i Varaždinskoj županiji bit će više od 40 izvedbi predstava Kerekesh Teatra i gostujućih kazališta, najavili su varaždinski glumci Ljubomir i Jan Kerekeš na konferenciji u utorak u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.
 
izložba

VIII. Dani grafike MLU

U sklopu osmih Dana grafike, u organizacji Muzeja likovnih umjetnost u Osijeku održat će se dvije izložbe suvremene japanske grafike - samostalna izložba Harumi Sonoyame i skupna izložba tokijske udruge grafičkih umjetnika HAN 17. (25.1. – 8.3.2018.).  
 
festival, najave

14. ZagrebDox

14. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Tjedan dana prije službenog početka festivala, od 16. do 18. veljače, u kinu Kaptol Boutique Cinema održat će se program Zagrijavanje za ZagrebDox. A pored toga, ZagrebDox po prvi put prelazi svoju geografsku zadanost i putuje u goste u Split, Rijeku i Osijek...  
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro: