• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

3. Zagreb Classic

U srijedu, 20. lipnja, počinje treći po redu open-air festival Zagreb Classic koji će na Trgu kralja Tomislava do 10. srpnja okupiti vodeće hrvatske i strane orkestre, ansamble, dirigente i soliste, najavili su organizatori festivala. Ulaz na sve programe festivala je slobodan.
 
festival

Na Lovrijencu 5. festival 'Midsummer Scene' od 20. lipnja do 4. srpnja

Jubilarno peto izdanje festivala 'Midsummer Scene Festivala' održat će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac od 20. lipnja do 4. srpnja s bogatim programom, najavila je u ponedjeljak u Dubrovniku producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić. 
 
festival

Od 20. lipnja održat će se 13. 'Siscia jazz & blues festival'

Nakon što se u proteklih 12 godina 'Siscia jazz & blues festival' profilirao u jedinstvenu glazbenu manifestaciju kojom je Sisak dobio posebno mjesto na jazz karti Europe, u petak je najavljeno 13. izdanje festivala, koji će se održati od 20. lipnja do 11. srpnja. 
 
festival

58. međunarodni dječji festival u Šibeniku

Predstavom Zorana Krilića 'Jaje', u režiji Sanje Hrnjak i u izvedbi Gradskoga kazališta Zorin doma iz Karlovca, u subotu počinje 58. međunarodni dječji festival u Šibeniku na kojem će do 30. lipnja nastupiti izvođači i umjetnici iz 22 države. 
 
novo izdanje

29. Brodsko glazbeno ljeto

Brodsko glazbeno ljeto je jedinstvena kulturna manifestacija u Slavonskom Brodu čiji je cilj predstaviti brodskoj publici klasičnu i suvremenu glazbenu umjetnost. Ovogodišnja manifestacija održava se od 8. lipnja do 26. srpnja 2018.
 
izložba

8. zagorski likovni salon

U petak 8. lipnja u 18 sati u Galeriji grada Krapine otvorit će se 8. zagorski likovni salon najveća trienalna likovna manifestacija u Krapinsko- zagorskoj županiji.  
 
izložba

Sedmi hrvatski biennale ilustracije

Hrvatski biennale ilustracije, međunarodna manifestacija posvećena suvremenoj ilustraciji održat će se u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori od 12. lipnja do 22. srpnja 2018. Otvorenje izložbe je u utorak, 12. lipnja 2018. u 19 sati.
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
novo izdanje

37. Večeri na Griču

Izvedbom Carmine Burane Carla Orffa Akademski zbor Ivan Goran Kovačić otvorit će u četvrtak 28. lipnja 2018. popularnu zagrebačku ljetnu manifestaciju 37. Večeri na Griču, koja do 17. srpnja donosi devet glazbenih poslastica na atraktivnoj lokaciji Atrija Galerije Klovićevih dvora na Gornjem Gradu. 
 
festival, najave

Liburnia Jazz Festival otvara 'dream team fusion glazbe'

Liburnia Jazz Festival održat će se 18. put u Opatiji od 6. do 8. srpnja, a otvorit će ga koncertm kvarteta, kako je rečeno na najavnoj konferenciji za novinstvo u Opatiji, 'dream teama fusion glazbe'.
 
festival, najave

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Jubilarno, slavljeničko 20. izdanje popularnog Špancirfesta u Varaždinu u deset dana, od 17. do 26. kolovoza, donosi brojne novine i iznenađenja, uz želju da svojim posjetiteljima ponudi najbolje, najavljeno je u četvrtak u dvorištu varaždinske palače Sermage.