Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarni koncert 'Lipanjska operna noć - noć filmske glazbe' u Osijeku

U srijedu, 20. lipnja u Osijeku će biti održan humanitarni koncert 'Lipanjska operna noć – noć filmske glazbe', najavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu intendant tog kazališta Božidar Šnajder i dirigent Mladen Tutavac.
vrijeme: 20.06.2018.
mjesto: Osijek, dvorište Eurodoma (u sl. kiše - HNK u Osijeku)
url: http://www.hnk-osijek.hr/

Program će izvesti solisti, zbor i orkestar HNK Osijek, a koncert će biti održan u dvorištu Kulturnog centra Eurodom ili, u slučaju kiše, u HNK-u, s početkom u 21 sat.

„Dogovorili smo se da treba nešto mijenjati, da taj završni koncert kazališne sezone koji je bio popularan pod nazivom 'Lipanjska operna noć' ima neku nit vodilju, da ima neku temu, da više ne bude tu svega i svašta. Stoga smo se ove godine odlučili da ta glazbena lipanjska noć bude posvećena filmskoj glazbi. Kao i svake godine koncert je humanitaran na način da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznica ili donacijama ili uplatama građana, institucija i tvrtki usmjere u humanitarne svrhe. Ove godine smo se dogovorili da to bude osječko Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama koje u Osijeku djeluje već 60 godina”, rekao je intendant Šnajder.

Posjetitelji koncerta moći će uživati u skladbama iz poznatih filmova kao što su Jurski park; Titanic, Pirati s Kariba, Ples s vukovima, Gladijator, Gospodar prstenova, Ratovi zvijezda, Misija...

Dirigent je Mladen Tutavac, kao solisti nastupit će Ivana Medić, sopran; Sanja Toth, sopran i Filip Hozjak, tenor. Vokalni ansambl čine Stefany Findrik,Gordana Kalmar, Davor Solanović i Tomislav Moržan. (Hina)

Opširnije