radionica, kolonija

Počinje još jedna Filmska škola Kinokluba Zagreb


vrijeme: 19.04.2016. 19,30 h
mjesto: Zagreb; kino dvorana Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14

Novo izdanje već tradicionalne Filmske škole Kinokluba Zagreb započet će uvodnim predavanjem u četvrtak, 19. travnja, s početkom u 19,30 sati, u kino dvorani KKZ-a.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Tijekom svog više od osamdesetogodišnjeg djelovanja, KKZ je za svoju osnovnu zadaću imao različite načine približavanja audiovizualne kulture putem edukacije i produkcije. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini, a na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, članovi Kinokluba Zagreb sudjelovat će s čak 11 filmova.
 
Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije, kamere, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju ideje u scenarije i snimaju svoje kratkometražne filmske vježbe. Osnove režije i pisanja scenarija predaje redatelj Mladen Burić, teorijski i praktični dio iz rasvjete i snimanja vodi snimatelj Almmir Fakić, dok montažu filmova polaznika mentorira montažer Jan Klemsche.
 
Po položenom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a (Mala filmska forma, Radionica pisanja za film, Radionica filmske kritike, Radionica dokumentarnog filma i ostale) besplatne su za sve članove.
 
Cijena i termini održavanja 
 
Cijena Filmske škole iznosi 800 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina KKZ–a. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva mjeseca.
 
Info i prijave: Lana Kosovac / 095 906 5280 / kosovac.lana@gmail.com
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 14.04.2016)