Preskočite na glavni sadržaj

'photo graz selection', izložba fotografija

Gradske galerije Osijek najavljuju izložbu fotografija 'Photo Graz Selection' koja se otvara u utorak, 12. lipnja 2018. u 20 sati, u Galeriji Waldinger.
 
vrijeme: 12.06.2018.
mjesto: Osijek, Galerija Waldinger, Tvrđa

Izlažu: Jörg Auzinger, PeterDittrich, Beba Fink, Nicole Greiner, Martin Hanus, LeonHöllhumer, NinaJohn, Heidrun Kocher-Kocher, Kevin Kolland, Moritz Lechner, Branko Lenart, Alois Loidl, Erika Petrić, Klaus Pichler, Robert Pichler, FranzSattler, Maria Schnabl, Clara Stadler-Wolffersgrün, Ingrid Vien, LarissaZauser, Klaus Dieter Zimmer, zweintopf.

Kustosi: Max Aufischer, Gerhard Gross.

Ustanova Kulturvermittlung Steiermark se već niz godina dosljedno bavi posredovanjem, dokumentiranjem i prezentiranjem suvremene štajerske fotografske scene. Uz svoj program u Fotogaleriji Gradske vijećnice u Grazu ova je ustanova projektom photo graz stvorila bijenalnu platformu za prezentaciju cjelokupnog raspona lokalne i regionalne fotografske scene. Bez unaprijed zadane tematike, ali uz jasno zadane kvalitativne zahtjeve, prezentiraju se najrazličitiji pristupi mediju fotografije. Mlađa generacija izašla iz fotografskih škola, kao i predstavnici amaterske scene, ovdje se susreću s afirmiranim autoricama i autorima iz Graza i Štajerske. Na posljednjem, jubilarnom bijenali photo graz sudjelovalo je 200 umjetnica i umjetnika od čijih su radova izabrane 22 pozicije za izložbu photo graz selection koje predstavljaju način rada različitih dobnih skupina i reflektiraju aktualne teme i osobne sklonosti.
Ova izložba iznosi na vidjelo kvalitetu i raznolikost umjetničke fotografije u Štajerskoj i daje lice ovom važnom segmentu umjetničke scene u Grazu, ali i izvan granica grada i države. Posebno je stavljen naglasak na kvalitetu i raznolikost, jer se zako otvara mogućnost dijaloga između umjetnica i umjetnika i njihove publike. Pri izboru djela za izložbu rukovodili smo se isključivo umjetničkim aspektima i njihovom aktualnosti. Gotovo podjednaka zastupljenost fotografkinja i fotografa nastala je spontano, jednako kao i presjek kroz više generacija. Mladi apsolventi Više tehničke škole Graz-Ortweingasse zastupljeni su u jednakoj mjeri kao i već afirmirani umjetnici s iskustvom izlaganja u inozemstvu.

Izložba je gostovala šesnaest puta u inozemstvu, od toga jedanaest puta u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom u Zagrebu. (Max Aufisher, iz predgovora kataloga izložbe) 

Izložba je otvorena od 12. lipnja do 01. srpnja 2018.

http://kulturforum-zagreb.org/hr/article/photo-graz-selektion-ii/
https://www.facebook.com/events/602546596790508/