Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu projekata na novi Matchmaking forum u Puli

Pulski filmski festival poziva zainteresirane profesionalce da do 20. lipnja 2018. prijave projekate na novi Matchmaking Forum.
prijava: 20.06.2018
url: http://www.pulafilmfestival.hr/hr/
Prvo izdanje Matchmaking Foruma posebno se fokusira na predstavljanje i razmjenu izvornih filmskih projekata i radova u nastajanju. U njemu sudjeluju partnerski filmski centri kako bi potaknuli razvoj tih projekata i njihovu realizaciju. Forum u partnerstvu organiziraju Pulski filmski festival i Avvantura Film Festival & Matchmaking koji svojim organizacijskim iskustvom nude industrijski program s ciljem umrežavanja, poticanja i osnaživanja filmske kulture i industrije kroz umrežavanje i spajanje.

 

Riječ je o ideji izgradnje mogućnosti povezivanja svih profesionalaca uključenih u produkciju, ne samo u kinematografiji nego i u cijelom audiovizualnom sektoru i kreativnoj industriji, te pruža producentima mogućnost susreta s više kategorija financijera, koji sudjeluju u stvaranju potrebnog financijskog paketa za produkciju filma. Distributeri, prodajni agenti, banke, privatni i javni investicijski fondovi, regije i filmske komisije, broadcasteri, internetske platforme, itd.

 

Prvo izdanje održat će se od 18. do 21. srpnja 2018. u Circolu - Zajednica Talijana u Puli, a nastao je u suradnji: Pula Film Festivala, HAVC-a, Avvantura Festivala & Matchmaking Foruma, Litvanskog filmskog centra, Filmskog centra Gruzije, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Makedonske filmske agencije, Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Sarajevo, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i sajma 'Sa(n)jam knjige' i sastoji se od sljedećih događaja:


• Co-Production Market

 (18. do 20. srpnja): radi se o 15-ak međunarodnih projekata. Partneri projekata imati će mogućnost susreta koproducenata u 30-minutnim jedan-na-jedan sastancima. Samo projekti s osiguranih 50% sredstava ispunjavaju uvjete za prijavu.

 

Prijavnica je dvojezična. Možete birati između engleskog i hrvatskog.

 

• Work in Progress

 (18. i 19. srpnja): prvo izdanje ove radionice predstaviti će ograničeni broj kvalitetnih projekta u fazi dovršavanja iz zemalja partnerskih centara (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Bosna & Hercegovina, Crna Gora, Litva, Kosovo i Gruzija) i bit će im pružena mogućnost pronalaženja dodatnog financiranja.

 

Prijavnica je dvojezična. Možete birati između engleskog i hrvatskog.

 

• Matching Books and Film

 (19. i 20. srpnja 2018.): prvi puta na tržištu jugoistočne Europe Matchmaking Forum pokreće, u suradnji sa Sajmom knjiga 'Sa(n)jam knjige', matchmaking književnih djela s filmskom i TV industrijom. Vodeći regionalni izdavači će predlagati adaptacijska prava suvremene regionalne književnosti (romani, novele, eseji, stripovi, dječja književnost…) producentima, redateljima i TV kućama.

 

Prijavnica je dvojezična. Možete birati između engleskog i hrvatskog.

 

Matchmaking Forum će ponuditi usluge kao što su klub B-2-B, projekcije filmova u nastajanju, poslovni centar, međunarodne panele i networking događaje.

 

Izvor: HAVC