izložba

Vice Glibota - Kozmos


vrijeme: 08.04.2016. 19,00
mjesto: Zaprešić; POU Zaprešić, Galerija Razvid, Trg žrtava fašizma 11

Samostalna izložba mladog kipara Vice Glibote nazvana 'Kozmos', otvara se u petak, 8. travnja, s početkom u 19 sati,  u Galeriji Razvid u Zaprešiću.

Cijelu izložbu možemo smatrati spomenikom koji nije posvećen nekom poznatom liku ili događaju, nego potpuno neočekivano – kozmosu, simbolu s mnogostrukim značenjima, čiji smo svi odreda neodvojivi dio. Glibotin spomenik univerzumu podignut je uspješnom sinergijom snažne izražajne discipline i inspiracije koja skupa s talentom u svom produktivnom dijalogu živo mjeri svoj put u svijet umjetnosti.


Plasticitet sintetičke smole, vrlo podatnog skulptorskog medija, umjetniku dolazi poput poželjnog i dobrodošlog saveznika. Iako je sam ciklus 'Kozmos' mogao biti ostvaren umjetnikovim priklanjanjem automatizmu, koji bi u konačnici rezultirao svojevrsnim multipliciranjem temeljne forme umjetnik se nije odlučio krenuti tim putem. (..) iz teksta Josipa Karamatića

Vice Glibota rođen je 1988. godine u Splitu, gdje i završava srednju likovnu školu Fausta Vrančića. Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru upisuje 2008. godine. Diplomirao je kiparstvo 2013. godine u klasi prof. Stjepana Skoke. Sudjelovao na kiparskoj koloniji na Braču 2012. i autor je jedne javne skulpture u kamenu u Bolu na Braču.

(M.K., 07.04.2016)