Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni naslovi programa 'Ješke' 11. Festivala mediteranskog filma Split

U ljetnom kinu Bačvice u četvrtak, 7. lipnja, u 21,30 sati počinje 11. Festival mediteranskog filma Split te traje do 16. lipnja. Organizatori su objavili natjecateljski program 'Ješke' u kojem se prikazuju hrvatski kratkometražni filmovi među kojima su i 'Marica' Judite Gamulin, 'Biciklisti' Veljka Popovića te 'Lovettovi 'Igora Bezinovića.
vrijeme: 07.06.2018.
mjesto: Split
url: http://www.fmfs.hr/
Tijekom 10 dana održavanja publika FMFS-a imat će priliku premijerno pogledati niz dugometražnih naslova koji su oduševili na najvećim svjetskim festivalima. U programu 'Ješke', pak, posjetitelji će gledati hrvatske kratkometražne filmove.

 

'Dodatnu težinu 'Ješkama' daje i činjenica da smo jedini festival kod nas koji kratke filmove domaćih autora prikazuje u udarnom terminu prije dugometražnog programa, pa se redateljima na taj način nudi jedinstvena mogućnost za dobivanje pljeska pred stotinama gledatelja. Od ove godine smo i festival s najvećom novčanom nagradom za pobjednika u iznosu od 11.000 kuna koju osigurava naš višegodišnji partner UJE, a dodijelit će je stručni žiri u sastavu Tanja Mravak, Silva Ćapin i Petar Orešković', kazao je direktor Festivala mediteranskog filma Split Alen Munitić, koji je pozvao i publiku da glasuje jer je i ta nagrada autorima jednako važna.

 

Samo dan nakon svjetske premijere na Animafestu, u Splitu će 7. lipnja  biti prikazani Biciklisti Veljka Popovića u kojem su oživjeli poznati likovi slikara Vaska Lipovca. Hrvatsku premijeru novog filma Lovettovi u Split će imati i redatelj Igor Bezinović, a Judita Gamulin će predstaviti Maricu.

 

Među 'Ješkama' su i novi filmovi Tina Žanića (Northern Hymn), Lucije Bosančić (Silvio zmaj), Ivana Stanića (Party), Jakova Nole (Kontraofenziva), Arsena Oremovića (Tak je, kak' je), Alda Tardozzija (Siguran let), Denisa Lepura i Marka Stanića (Gdje se vrabac skriva kad je hladno), Ivana Ramljaka (Mezostajun), Marka Višnjića (Nice and Cosy), Antonete Alamat Kusijanović (U plavetnilo), Igora Jelinovića (Ultra), Juraja Primorca (Marija), Matije Vukšića (Čistačica) i Lili Zanete (Suton), te hrvatska koprodukcija Manivald Chintise Lundgren.

 

FMFS se i ove godine održava uz pokroviteljstvo Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura nova te Turističke zajednice Grada Splita, a kao partner se priključila i Addiko banka.

 

Kompletan program 11. Festivala mediteranskog filma Split može se pronaći na službenoj stranici festivala.


Izvor: HAVC