radionica, kolonija, najave

Kreće vokalni lab u SC-u


vrijeme: 04.04.2016.
mjesto: Zagreb, SC, Savska 25

U ponedjeljak, 4. travnja 2016., u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu započinje s radom vokalni lab 'Glas i ništa više' pod vodstvom Marte Kolega. 
 
Lab će se održavati svaki ponedjeljak od 19 do 21 sat u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, u suradnji s programom Edukultura SC. Prvi sat je besplatan. Participacija iznosi 200kn/mjesec.

Prijavu sa svojim imenom i prezimenom te par rečenica o vlastitoj motivaciji šaljite na e-mail adresu: marta.kolega2008@gmail.com.

'Lab je namijenjen svima koji su oduvijek htjeli – a možda nisu imali prilike – pustiti svoj glas, otpjevati svoju najdražu pjesmu i pjevati s drugim ljudima. U svom radu kombiniram fokus na tradicijskom glasu, koji traži potoporu u tijelu te rezultira prodornim tonom, upravo onim kojim se može dovikivati s brda na brdo; te na suvremenom pristupu glasu, koji je potraga za mjestom gdje se osoba/glas osjeća najviše "svojim". Ova dva puta čine se odvojenima, ali se zapravo stalno dodiruju. Kako i zašto, i ja se ponekad pitam. Ali gdje treba njuškati, to mi je jasno. Na svakom satu učit ćemo jednostavne pjesme (gospel, tradicijske, duhovne), koje će nas voditi kroz vokalnu improvizaciju, muzičke igre, zvučne kupke, grupnu interakciju kroz glas i druge zaigrane muzičke akrobacije. Pjevat ćemo pojedinačno i zajedno, jednoglasno i višeglasno.' (Marta Kolega)

Opširnije

(D.H.F., 01.04.2016)