Preskočite na glavni sadržaj

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U petak, 25. svibnja, u Art-kinu Grič s početkom u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj sedmoj po redu Školi dokumentarnog filma.
vrijeme: 25.05.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Art kino Grič, Jurišićeva 6
url: http://skola.restarted.hr/
Škola dokumentarnog filma održala se od 3. listopada 2017. do 28. veljače 2018. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojše Slijepčevića, Olivera Sertića i Hrvoslave Brkušić.
 
Polaznici i polaznice su svoja znanja usavršavali i s brojnim domaćim i stranima profesionalcima i dokumentaristima: snimateljicom Dinkom Radonić, redateljicom Katerinom Dudom, dizajnerom zvuka Ivanom Zelićem, srpskim multimedijalnim umjetnikom Milošem Tomićem, francuskim redateljem i montažerom Jean-Gabrielom Périotom i producentom Tiborom Keserom.
 
Ovogodišnji polaznici su bili: Bogdanović Nikolina, Jurinčić Sara, Glavaš Ivor, Klemenčić Hrvoje, Kovačić Aron, Molina Yuliya, Pavleković Preis Sara, Sidorov Mia, Šavrljuga Mirela i Škoro Ivana Emily.
 
Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.
 
Ulaz na projekciju, nakon koje je predviđeno druženje s polaznicima i voditeljima programa, je besplatan.
 
Više o Školi dokumentarnog filma saznajte na službenoj ili istoimenoj Facebook stranici.
 
Izvor: HAVC