Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska premijera filma 'Djevojke Zlatne zore' na Kratkim slikama

Dokumentarni film 'Djevojke Zlatne zore' prikazan je na više od 30 festivala diljem svijeta, a hrvatsku premijeru imat će u četvrtak, 24. svibnja, u 19,30 sati, u MM centru, na Kratkim slikama. Nakon projekcije, selektorica programa Jelena Ostojić razgovarat će s političkim analitičarem Markom Kostanićem.
vrijeme: 24.05.2018. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25
url: http://mmcentar.sczg.hr/
 

Film Djevojke Zlatne zore (Golden Dawn Girls) norveškog dokumentarista Håvarda Bustnesa portret je majki, supruga i kćeri vođa grčke ekstremno desničarske političke stranke Zlatna zora. I dok se muškarcima sudi zbog zločinačkih radnji, žene su preuzele glavnu ulogu u stranci i nastavljaju sa širenjem svjetonazora bliskog nacizmu.

 

Dokumentarni film Djevojke Zlatne zore prikazan je na više od 30 festivala diljem svijeta, a hrvatsku premijeru imat će 24. svibnja u 19 i 30 h u MM centru, na Kratkim slikama.

 

Nakon projekcije, o desničarskim pokretima u Europi selektorica programa Jelena Ostojić razgovora s političkim analitičarem Markom Kostanićem.

 

Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Programska cjelina Proširena slika, u okviru koje se prikazuje film Djevojke Zlatne zore, bavi se odnosom kinematografije prema društveno-političkim događanjima.

 

Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenoj stranici MM centra i na Facebooku.

 

Izvor: HAVC