Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Gustav Klimt: pionir moderne - 100 godina nakon'

Povodom 100. obljetnice smrti velikoga austrijskog slikara Gustava Klimta (1918.-2018.), u četvrtak 24. svibnja 2018. godine s početkom u 18 sati, u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji svečano će biti otvorena izložba pod nazivom 'Gustav Klimt : pionir moderne - 100 godina nakon'.  
vrijeme: 24.05.2018.
mjesto: Hrvatski muzej turizma u Opatiji

Otvorenje će biti upriličeno u prizemlju Vile Angioline i Grand hotela 4 Opatijska cvijeta. Isti dan s početkom u 18.00 sati biti će održano predavanje dr.sc Irene Kraševac: Slikar koji se nije želio svidjeti mnogima. Hommage Gustavu Klimtu u povodu 100. godišnjice smrti..

Izložba o Gustavu Klimtu sastoji se od petnaest postera koji govore o Klimtovu životu i radu, a obogaćeni su reprodukcijama njegovih slika, crteža, murala, te sedam njegovih crteža olovkom. Osnovavši “Društvo umjetnika”, dekorativno je uređivao muzeje i građevine, nakon čega je postao predstavnikom austrijske secesije ili jugendstila. Slijedi njegova zlatna faza u kojoj nastaju Beethovenov friz, a potom i znamenita slika Poljubac. Ova izložba po prvi puta u Opatiji vraća nas u doba secesije i zlatnog doba tog čudesnog razdoblja.
“Klimt je samozatajan, ali avangardan slikar. On slavi ženu koju slika, a njegove slike karakterizira bogatstvo kolorita”.

Izložba je nastala pod pokroviteljstvom Austrijskoga kulturnog foruma Zagreb.



Za više informacija posjetite:
http://www.hrmt.hr/izlozbe/gustav-klimt/
https://www.facebook.com/events/206760463264200/