Preskočite na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: Radovi Ane Horvat, Dee Jagić i Jelene Oroz

U novom izdanju Filmskih večeri u Močvari, 23. svibnja, bit će prikazani raniji radovi autorica Ane Horvat, Dea Jagić i Jelene Oroz, čiji će se animirani filmovi naći na ovogodišnjem Animafestu. Autoricama će se u razgovoru nakon projekcija pridružiti umjetnički savjetnik u HAVC-u, Boško Picula. Vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaz na program je slobodan!
vrijeme: 23.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: http://www.mochvara.hr/
 

Ususret 28. Svjetskom festivalu animiranog filma Animafestu, koji se održava od 4. do 9. lipnja, Filmske večeri u Močvari predstavit će autorice Anu Horvat, Deu Jagić i Jelenu Oroz čija su nova ostvarenja uvrštena u program festivala. Njima će se pridružiti i Boško Picula, aktualni umjetnički savjetnik za filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom u HAVC-u koji će s autoricama predstaviti najnovija kretanja na domaćoj sceni s posebnim osvrtom na ženske snage. Program moderira Višnja Vukašinović.

 

U sklopu Filmskih večeri bit će prikazani raniji radovi autorica nastali različitim animacijskim tehnikama. Posjetitelji će, tako, imati prilike pogledati filmove Čekaonica i Vučje igre Jelene Oroz, Probudi me Dee Jagić te Crvenkapica, još jedna i Razgovor Ane Horvat.

 

Nakon projekcija, na rasporedu je razgovor s autoricama, a neke od tema bit će inspiracija, frustracija i fanatična posvećenost koje iziskuje animacija kao i potreba da se stvaraju svjetovi drugačiji od našeg u kojima vlada neka druga logika.

 

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar. Opširnije...

 

Raspored:  

20 h otvaranje vrata

20.30 h projekcije

21 h razgovor s gostima


Izvor: HAVC