Preskočite na glavni sadržaj

16. Likovna kolonija 'Ars Danubia'

Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu po 16. put organizira likovnu koloniju 'Ars Danubia', koja će se održati u petak i subotu, 25. i 26. svibnja 2018. godine u Izletištu 'Stojčić' u Erdutu.
vrijeme: 25.05.2018.
mjesto: Erdut, Ulica Ivana Horvata Bećara 22

Temeljni je motiv ove kulturne manifestacije promicanje kulturnih događanja na prostoru hrvatskog Podunavlja, unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa među narodima koji žive u podunavskom bazenu i šire, poboljšanje turističke ponude, kao i poticanje mladih talentiranih ljudi na likovno stvaralaštvo. Do sada je na Koloniji sudjelovalo oko stotinu akademskih slikara, kipara i grafičara iz desetak europskih zemalja, a nastali radovi izloženi su u recentnim galerijskim prostorima diljem Hrvatske. Osim ove manifestacije, Udruga organizira i čitav niz drugih zbivanja, uključujući likovne radionice, proslave vjerskih blagdana, književne večeri i ostalo.

Posjetitelji će oba dana, od 10 do 19 sati, moći uživati u kreacijama akademskih slikara i kipara, dok će ih u petak navečer zabavljati Fakini. Koloniju će u subotu navečer sa svojim koncertom zatvoriti Orkestar akademije za umjetnost i kulturu.

Ulaz je besplatan!

Organizatori Kolonije su članovi Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut na čijem je čelu Predrag Stojčić, u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu.